Trots att det är höst på riktigt bjuder jag idag på ett sommarrecept. Eller detta kan ju ätas året runt för den delen...
När vi hade vår gemensamma kräftskiva så hade vi med oss olika rätter att äta innan. I år hoppade vi över "julmaten" och åt istället olika pajer, smörgåstårta, kantarellmackor, goda ostar m m
Vi hade med kantarellmackor och denna sommarpaj!
Recept på sommarpaj
125 g smör
2 dl vetemjöl eller 1 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl
1 tsk iskallt vatten
Pajbotten gräddas i ugnen på 200 grader i ca 25 min.
Röran:
2 dl vispad grädde
1 dl majonäs
200 g hackade crabfish
1 msk klippt dill
1 tsk italiensk salladskrydda
Blanda detta och hacka sedan
75 g färska champinjoner
200 g rensade räkor
Blanda i även detta men spara lite till dekorationen.
Dekorera även med sallad och citron.
Mittendagen och dagarna bara rusar på. Hinner inte riktigt med liksom. Planerar inte så mycket till vardagskvällarna för klockan har ju hunnit bli rätt mycket när alla "måsten" är färdiga.
Men ikväll ska vi göra färdigt i städskåpet som har fått sig en makeover. Inte det mest spännande stället att göra i ordning men det måste vara praktiskt.
Vi har börjat källsortera mer så mannen satte upp några hyllor och målade allt vitt. Nu ska det bara handlas plastbackar så blir det smidigare med sorteringen.
Praktiskt alltså. Det är bra.
Kram o fin mittiveckandag!
Vilken paj, ser ju supergod ut! Åh jag hoppas vi kan äta kräftor till helgen, skaldjur är så himla gott:)
SvaraRaderaHåller med dig om att man inte riktigt hänger med, jag tror inte min kropp är riktigt inställd på att det är vardag. Den lever nog kvar i semestern:)
Kram Maria
Verkar god den där pajen. :-) Kan bara instämma med de där vardagskvällarna när man vill hinna så mkt, men så lite hinns med. :-) Här blev det i alla fall lite rensning i trädgården igår, var ju sååå skönt väder. Kramizz och ha en skön mittiveckan dag/Laila
SvaraRaderaDet där verkar gott! Jag snor receptet jag=))
SvaraRaderaVisst går det snabbt. Tycker man kastas mellan måndag och fredag hela tiden...
Kram och skön dag//Hannis
mmmm, låter som en god paj. Tror det var något liknande jag åt då jag träffade mina fd kursare sist.
SvaraRaderaSååå gottit - Tack för vackraste Foton & Receptet/Kram
SvaraRaderaLåter riktigt god :) mums. Kanske man skulle testa.
SvaraRaderaKram och ha en fin dag
Alltså.... hur gott ser inte det där ut!!!!! Den vill jag göra till helgens kräftskiva med grannarna! Istället för västerbottenspajen, kanske?
SvaraRaderaNej, det är inte det roligaste att fixa i ett städskåp eller förråd m.m men nödvändigt! Vår groventré måste få sig en lite uppfräschning... Källsortering är vi hyfsat bra på faktiskt! Gäller bara att ha rutin på att åka iväg med lådorna när de är fulla bara... eller rättare sagt innan de är FÖR fulla ;) Det är väl där det faller ibland och det blir kassar ståendes i just groventrén ;) Vi kör med TROFAST förvaring med plastbackar hemma hos oss.
Kram och ha en fortsatt fin onsdag!
/Maria
Ååh det er så gott ut. Här har det inte riktigt blivit höst än, tjugo sköna grader och sol:) Kram
SvaraRaderaVilket underbart recept - tack för det!! :) Ha en fin onsdag, kramar!!
SvaraRaderaDet ser helsmarrigt ut!!
SvaraRaderaMen så gott! Perfekt att testa till våra gäster som kommer imorgon, älskar räkor i alla dess former =)
SvaraRaderaSå himla synd att vi inte fick hälsa på varandra, jag blev så himla blyg och så hade jag lite dålig koll på vem som var vem..
Kram Ingela
Vad är det som säger att man inte kan äta sommarpaj så här i höstens första månad? Riktigt smarrigt lät det.
SvaraRaderaKram Helén
Men oj så gott! Och jag tycker vi gör allt för att hålla kvar sommaren så länge det går, alla sätt är tillåtna! ;)
SvaraRaderaKram Jennica
Mmmm, det där ser verkligen gott ut. Behåller gärna sommarkänslan ett så varför inte till helgen :-)
SvaraRaderaHa de gott. Kram, Catarina
Så gott, sommar recept är alltid välkomna.
SvaraRaderaKram
Men åh så gott! Ja sommaren är väl ändå inte helt slut väl.
SvaraRaderaKram Malin
Vilken härlig paj, måste testa nu när jag får hem 5 kg räkor! Jag hinner inte mycket alls på kvällarna, men mår bra mycket bättre med att få vara hemifrån om dagarna. I vår kommun har vi källsortering i olikfärgade påsar direkt ned i tunnan, superbra! Kram
SvaraRaderaMen vad gott. Tack för du delar med dig. Kram Anette
SvaraRaderaOhhh, så gott detta ser ut. Skulle kunna leva på fisk och skaldjur... Källsorteringen är vi.... halvdåliga på, om jag ska vara ärlig. Men plåt, glas och sånt sorterar jag. Men mjuk plast och sånt...
SvaraRaderaOnsdagskram från Kate
Det där ser otroligt gott ut! Jag skulle vilja äta upp skärmen här :-)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
Ser fantastiskt god ut. Jag får testa. Älskar skaldjur. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera