torsdag 26 maj 2016

Knäckigt o gott





Vi har gott om rabarber här hemma. Igår gjorde jag årets första rabarberpaj.
Knäckig rabarberpaj.



500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
01/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg de i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40 - 50 minuter, tills den fått fin färg. 


Denna blev gårdagens efterrätt. Grillningen regnade inne igår men nu hoppas jag på bättre väder imorgon men det ser ut att bli kyligt tyvärr. Imorgon kväll kommer kollegor från jobbet till mig på en liten "sommarfest", hade ju varit kul att sitta ute då.... men vi får nog trevligt ändå.

Nu ska jag sätta upp ett extra bord och försöka få till tillräckligt med stolar här inne så alla får plats imorgon kväll.

Gokväll!
KRAM



7 kommentarer:

  1. Låter så himla gott. jag tror jag ska testa receptet till studenten. Kraaam pia

    SvaraRadera
  2. Den brukar jag oxå baka, så himla god.

    SvaraRadera
  3. Mums så gott !!...hoppas kvällen blir trevlig ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  4. Rabarber paj är ju så gott :) Tänkte baka en för någon dag sen men blev saft istället :) Får hämta mera tror jag. Kram och ha en fin fredag <3

    SvaraRadera
  5. men åååå...åååå så gott det där lät!
    Jag som alltid gör vanlig smulpaj kanske skulle ta o testa något annat..

    kram Katarina

    SvaraRadera
  6. Den må jeg prøve :) Har hentet rabarbra hos sønn og svigerdatter. Knasende og sprø høres veldig godt ut :)

    God helg klemmer fra Monica

    SvaraRadera
  7. Gott! Själv köpte jag ett knippe rabarber igår.

    Trevlig helg och Kram! Anna

    SvaraRadera