tisdag 29 april 2014

En god låda





En favorit hos mig är kyckling! Jag tröttnar aldrig på det.
Men jag gillar att göra olika varianter.
Här bjuder jag på ett recept med en god kycklinglåda, inte jag som lagade denna det var mannen min.






Recept:
6 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
mozarellaost
1 dl riven ost
2 msk sweet chili sauce
2 st finhackade vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
salt
svartpeppar


Skär filéerna längsgående i bitar. Skär baconet i bitar. Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda creme fraiche, grädde, sweet chili sås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. 
Täck ytan med mozarellaosten och den rivna osten. 
Grädda ca 25 min i 200 grader.
Servera med sallad och ris/pasta.

Killarna åt färsk pasta till men jag nöjde mig med avocado och sallad.




Bänkad i soffan efter lite övertid på jobbet, intervallträning i backe med vovvarna och en del fix här hemma. 
De sista kläderna är framlagda men jag kan inte bestämma vad som ska med på denna resan... Tyvärr ser inte vädret helt lovande ut. Så ett par shorts har packats upp och ett par byxor har lagts i, kanske ska ytterligare en kofta med... Ja så där håller jag på, blir inte helt färdigpackat förrän imorgon!


Ha en skön kväll!
Kramisar




17 kommentarer:

  1. Såå gottit & vilket sött glas - undrar var du hittat det :)

    /Kram

    SvaraRadera
  2. Ohhh, är det imorgon du reser? Ha en riktigt trevlig semester! Kram Camilla

    SvaraRadera
  3. Mmm så gott. Kyckling skulle jag kunna äta sju dagar i veckan. Jag älskar kyckling. Kram anette

    SvaraRadera
  4. Mmmm kyckling är verkligen en favorit här hemma, så nya recept uppskattas. Ha nu en riktig härlig resa. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Låter verkligen gott. Behövde lite nya recept till just kyckling.
    Är det dags för utlandsresan. Ha det så skönt nu.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Tycker verkligen om kyckling också men det känns som jag har kört fast på gamla recept. De här lät verkligen super smarrigt så det måste jag testa i helgen!
    Trevlig resa!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  7. Så gott det låter! Gillar kyckling så jag är tacksam för nya recept.
    Ha en supertrevlig resa.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. gud vad gott det lät. Äter du helt enligt LCHF?Kram Pernilla

    SvaraRadera
  9. Kyckling är ju fantastiskt gott och går att variera i det oändliga.
    Mysigt med en semester tripp hoppas att du får det helt underbart.
    Kram Karro

    SvaraRadera
  10. Åh, det både låter och ser jättegott ut! Kram

    SvaraRadera
  11. Så gott det ser ut. Det får jag prova. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  12. Jätte fina ingredienser, det kan ju bara bli gott. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  13. Måste testas, lät supergott kram Diana

    SvaraRadera
  14. Smarrigt med kyckling i alla dess former. Gör ett liknande och så lägger jag i soltorkade tomater och fetaost...
    Trevlig resa & Valborg vännen, kram Kate

    SvaraRadera
  15. Tack för det receptet! Låter supergott och ska absolut testas!
    Svar: Vi har haft två hundar hela tiden. Vi har två Shih tzu, Shakira är 8 år i höst.
    Tidigare hade vi också en Bichon frisé, men efter två tunga sorgeår efter hennes bortgång
    blev det en Shih tzu till, Melody!
    Önskar dig en härlig valborgsmässoafton med sol!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  16. Haha, jag tröttnar heller aldrig på kyckling. Blir minst en gång i veckan. Ser att receptet är väääldigt lika makens. Den rätt han hittat på och är min favvo. Kyckling, bacon, soltorkade tomater, crème fraîche, och mozarella. Jag kan äta ihjäl mig på den.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  17. O va gott! De där ska jag spara och prova. Kram.

    SvaraRadera