Eftersom nästan hela familjen äter lite sundare så bakar jag mest lchf-bakverk numera. Min mage mår så mycket bättre utan vanligt mjöl och socker.
Såg när jag kom hem att våra rabarber hade vuxit upp rejält så jag blev sugen på rabarberpaj.
Ville testa en egen variant av smulpajen jag brukar göra, så i helgen bakade jag denna.
Här är receptet på min variant av smulpaj med rabarber:
6-7 rabarber
200 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
drygt 1 dl kokos
0,75 dl Stevia socker
Smörj en pajform. Dela rabarbern bitar och lägg i formen. Strö ev över lite Stevia socker.
Smält smöret och rör i mandelmjöl, kokosmjöl, kokos och sockret.
Täck rabarbern med smuldegen.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 20 minuter.
Servera med vispad grädde till.
Ny hel vecka har börjat!
Jag har varit bortskämd med en del ledighet ett tag men nu blir det 2 "vanliga" veckor. Men måndagen redan avklarad så denna veckan rusar nog på den oxå.
Kram och ha en fin måndagskväll!
Så gotti & riktigt fina bilder/Kram
SvaraRaderaMums så gott, älskar rabarberpaj.
SvaraRaderaKram
Det såg smarrigt ut. Gillar rabarber under gott täcke. Kram Anita
SvaraRaderaMums vad gott det såg ut. iom att jag är glutenintolerant så är jag glad för alla recept jag hittar utan gluten så denna ska jag testa så snart jag också har ordentligt med rabarber.
SvaraRaderaKram Eva
Gaaahhh, sååå gott! Jag stirrar på grannens rabarber, och de är snart dags att palla lite.... ;) Då ska jag prova ditt recept!
SvaraRaderaKram Kate
Vad jag blir sugen på rabarberpaj , får nog ta och göra en framöver. Ska ta och testa ditt recept.
SvaraRaderaKram Erika
Så fantastiskt gott :)
SvaraRaderaHoppas du haft en bra måndag!
Kram kram
Mmmm lät gott. :-) Smulpaj är en favorit här, är så lätt och man kan göra det på det mesta. Kramizz Laila
SvaraRaderaDet låter och ser jättegott ut. Nu blir jag sugen på rabarberpaj. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaRabarberpaj är ju så otroligt gott! Man kom snabbt in i långledighet och kortveckor!
SvaraRaderaHa en fin tisdag
Kram Sandra
Såg ljuvligt gott ut! Älskar rabarber... Hoppas du haft det bra!
SvaraRaderaKram
Helen
Den där kommer jag allt att testa :) tittade på mina rabarber här om dagen och insåg att nu kan man minsann lyxa till det en smula med paj. men liktsom du så mår jag bättre utan mjöl o socker...
SvaraRaderaTack för tipset!!
Kram - Tatjanis
Mums! Detta har jag tänkte baka länge, men det blir aldrig av. Nu blev jag påmind igen, vi som har så mycket rabarber i år :)
SvaraRaderaDu läste mina tankar..haha! Precis vad jag tänkt baka denna vecka och nu har jag recept på det:) Bakade kladdkaka på lchfrecept i fredags och det blev jättemumsigt så kan jag rekommendera!
SvaraRaderaKram fredrika
Jag vann en LCHFbok för ett par veckor sen. Jag måste bara prova nåt, den här såg jättegod ut! Jag bakar ju massvis och tar inte hänsyn till socker och smör och sånt men mandelmjöl brukar jag använda! Tack för receptet! jag har också vant mig vid lite mindre jobb ett par veckor och har nu fått ett jättetempo framöver!
SvaraRaderaKram Jenny
Åh, det där lät inte fel, det ska jag bjuda familjen på nu när födelsedagen närmar sig och ingen kan protestera om vad jag gör ;)
SvaraRaderaÄntligen hunnit läsa ifatt lite, ser ut som du haft en riktigt härlig semester.
Har varit lite full rulle men ska svara på dit mail imorgon.
Kram
Åh va gott :)
SvaraRaderaSåg på en annan blogg ett recept på en blåbärspaj, jag har både blåbär i frysen och rabarber i trädgården :)
Det får bli gofika mer än en dag denna helg!
Tack för receptet.
Kram på dig.
Jessica