Som ni nog har förstått så bakar jag en del. Nu blir det mest brödbak, äldste sonen är brödoman...
Och när jag bakar själv kan jag peta i lite nyttigare ingredienser.
Bröd gillar jag att baka. Då kan jag ändra lite på receptet som jag vill.
Ett smidigt bröd att göra är ett långpannebröd.
Och när jag bakar själv kan jag peta i lite nyttigare ingredienser.
Bröd gillar jag att baka. Då kan jag ändra lite på receptet som jag vill.
Ett smidigt bröd att göra är ett långpannebröd.
Långpannebröd
50 g jäst
50 g smör
2,5 dl vatten
2,5 mjölk
1 tsk salt
0,5 dl sirap
0,5 msk brödkryddor
1 dl vetekli
9 dl rågsikt
2 - 3 dl vetemjöl
Smula ner jäst i en bunke. Smält smöret. Häll på vatten och mjölk, till 37 grader. Lös upp jästen med lite av degvätskan och häll sen på resten.
Tillsätt salt, sirap, brödkryddor, vetekli, rågsikt och mjöl, Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa ca 20 minuter.
Häll degen i en smord långpanna och platta ut degen jämt med mjölad hand. Markera med kniv 16 rutor. Pricka med gaffel. Låt jäsa i ca 20 minuter till.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Låt svalna och dela i rutor.
Tisdag kväll.
Mörker när jag kliver in på jobbet. Och när jag kliver ut.
De dagarna jag stannar kvar på jobbet på lunchen så vet jag knappt vilken tid det är på dygnet. Mörkt hela tiden....
Men nu är ljusen är tända. Och jag har redan tagit soffläge. Har mycket som ska göras i datorn ikväll. Blir nog lite bloggtid också.
Ha en lugn och skön tisdagskväll!
KRAM
ser så gott ut
SvaraRaderaHa en fin kväll
Hanna
Mmmm nybakt bröd är ju bara så magiskt gott!
SvaraRaderaHa en fin kväll :)
Kram Anna
Mums gillar att baka sånt som inte tar så lång tid. Detta måste jag prova. Jag har då turen att jag kan vara ute på jobb. Så ljuset får jag en del av. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaSåå gott med nybakt bröd. Kramizz o ha en skön kväll/ Laila
SvaraRaderaÅh, så härligt med doften av nybakt bröd.... Själv vill jag ha mycket "krafs" i brödet och mörkt helst av det lilla jag äter när det gäller bröd.
SvaraRaderaKram Kate
Jag har faktiskt aldrig bakat bröd, bara scones. Men det här verkade ju enkelt till och med för en bröddummie.
SvaraRaderaSmidigt och så gott med nybakat. Jag är också brödoman. Kram Anette
SvaraRaderaDet så riktigt gott ut det där långpannebrödet! Kanske kan jag lägga in receptet i "bloggarnas receptbok" om jag får?
SvaraRaderaKram,
Regina
Det ser gott ut med hembakat, blir riktigt sugen på att sätta en deg.
SvaraRaderaHa det bra!
Susanne
Här ska bakas bröd efter just ditt recept! Kan redan känna doften...
SvaraRaderaVarm kram till dig,
Titti
Hembakat är en delikatess!! SÅ gott….känner doften och smaken, nästan ;)
SvaraRaderaKRAM!!
Lotta
Mums så gott! Nybakat bröd är farligt gott. Tack för receptet!
SvaraRaderaKRAM!! Anna
Så gottit & jag känner nästan den ljuvliga doften av nybakat ♡ hihi...
SvaraRaderaHa en underbar dag/Kram
Brödet ser jättegott ut. Det ska jag prova. tack för att du delar med dig av recepten.
SvaraRaderaKan se mig själv i soffan en kylig kväll, brasan är tänd, bröd med ost eller marmelad på, en kopp the eller varm o´boy, nåt bra på TV :-)
Kram
Det är så gott med hembakat bröd. Nu var det ett tag sedan, men det blir till att ta tag i det igen när köket börjar bli klart.
SvaraRaderaVisst är det trist med mörkret. Pannlampa på när man ska gå med hunden. Tur jag inte är mörkrädd.
Kram Helén
Åh vad jag saknar "riktigt" bröd...................är ju glutenintolerant och försöker äta så lite bröd som möjligt!
SvaraRaderaDitt såg ju så himla gott och fluffigt ut.
November är nog den mörkaste månaden och särskilt nu när det regnar varje dag också och man aldrig ser det minsta lilla solljus.
Tröttsamt.
Gillar din stjärna i förra inlägget, jättesnygg.
Vill ha varning på den.................
Kram från Anneli
Det lät som ett gott och enkelt bröd. Måste prova. Går åt en hel del bröd här hemma också. :)
SvaraRaderaHoppas du har en fin helg!
Kram