Innan vi kalasade på kräftorna i lördags åt vi en del blandat. Vi har alltid knytis, jag gjorde kantarellpaj och denna västerbotten paj med gräddfilsås.
Receptet hittade jag här hos denna duktiga tjejen.
Receptet hittade jag här hos denna duktiga tjejen.
Bakade baguetter som passar bra till buffé bordet. Med spenat i.
Så här gjorde jag:
ca liter spenat
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g smör
2 tsk salt
2 msk sirap
13 - 14 dl rågsikt
Smält smöret, tillsätt mjölken det ska vara fingervarmt. Smula ner jästen i assistenten. Häll över mjölkblandningen. Rör i salt, sirap, spenat och mjöl.
Låt degen jäsa i en timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen och dela den i tre delar. Forma varje del och snurra den till en baguette. Lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda spenatbröden i ca 20 minuter tills de fått fin färg och är genombakade.
Låt de svalna på galler.
Och efter maten åt vi dessa goda.
Nu väntar tvättstugan innan jag tar kväll.
Ha det gott!
KRAM
kräftskiva är ju bara så gott, och då allt man har vid sidan om kräftorna också. :-) Det där brödet ska jag absolut prova. :-) Kramizz här är det ingen tvättstuga idag, utan tidig läggning/Laila
SvaraRaderaMums vilka goda bilder du har lagt upp. Kram Eva
SvaraRaderaSå mysigt med kräftskiva :) brödet ser jätte gott ut, måste testa ! Kram Malin
SvaraRaderaMmmmm så gott o mysigt!
SvaraRaderaKram Anna
Så gott det låter. Pajen ser jättegod ut. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaSå mycket gott och kräftor, mmm. Ha en fin dag! Kram Camilla
SvaraRaderaMums vad mycket gott det fanns på bordet. Men jag undrar hur många liter spenat det ska vara i brödet. Är det bladspenat eller fryst hackad spenat du har?
SvaraRaderaKram Mamma C
Åh vad gott det lät med kantarellpaj! Brödet såg väldigt gott ut det med. Kramis Pernilla
SvaraRaderaDet ser jättegott ut! Kantarellpaj låter urgott! Jag har inte ens ätit kräftor än oj oj - börjar bli dags!
SvaraRaderaKram Malin