söndag 23 mars 2014

Söndag med nybakat










Ljuslyktor - Zelected by houze
Tekopp - Indiska

Min frukost idag!
Nybakat bröd, som jag slängde ihop i går kväll när vi ändå hade ugnen på, och kokt ägg. Här äts en hel del ägg nu ;)
Ett lchf-bröd som görs som en limpa.

Recept:
1,5 dl krossade linfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl mandelmjöl
1 dl kruskakli
2 tsk brödkryddor
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk honung
200 g kvarg
4 ägg

Sätt ugnen på 170 grader. 
Mixa ihop linfrön, pumpafrön, mandelmjöl och kruskakli till ett mjöl. Blanda i kryddor och bakpulver. 
Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i smeten.
Baka i mitten av ugnen i 70 - 80 minuter.




Vad snabbt denna söndag försvann. Ja hela helgen för den delen...
Har bakat mer bröd idag, gjort soppa och våfflor (vi fuskar ett par dagar innan våffeldagen).
Ett gympass, promenader, städning och tvätt har det oxå blivit.
Blir ganska späckad vecka som kommer så jag behövde få en del gjort.

Nu blir det avkoppling framför tv:n ett tag innan det är sängdags. Här kommer mobilens alarm sätta igång riktigt tidigt imon. Min tanke är att börja jobba en timme tidigare, får väl se hur det går...


Hoppas ni har en skön avslutning på denna veckan?!
Kram på er





17 kommentarer:

  1. Lät ju gott brödet, själv har jag inte bakat bröd på evigheter, kanske ngt man ska ta tag i igen. :-) Här har vår helg avslutats med en lugn söndag i trädgården med sol. Kramizz med önskan om bra tidig start imorgon /Laila

    SvaraRadera
  2. Hos oss har det också bakats idag, men inga nyttigheter och inte av mig, utan av dottern och en god sockerkaka till fikat!
    Söndagskram från Kate

    SvaraRadera
  3. Lät riktigt gitt det dör brödet, får jag testa:)
    Oj, vad effektiv du har varit!
    Här har jag då inte gjort många knop... Mest legat nerbäddad med min värkande febriga kropp :(
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Oooo finns väll inget godare än nybakat bröd !!!!!
    Hoppas verkligen att det löser sig med skåpet !
    Önskar dig en fin vecka :))

    Kram Thess

    SvaraRadera
  5. Vad du bakar och grejar, ser jättegott ut. Lycka till med att börja tidigare på jobbet, det går säkert bra. Jag jobbar inte heltid och har vant mig vid att börja kl 9.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Hej Suss!
    Du har vunnit min tävling på Facebook, grattis! Jag har skrivit ett meddelande till dig via FB och insåg inte att det var du förrän jag hade skickat iväg det, hahaha...
    Hör av dig med din adress så ska jag skicka din vinst till dig :)
    KRAM Annika

    SvaraRadera
  7. Vilken inspirerande frukostbild! Brödet såg supergott ut. Tror tom jag har allt hemma, så kanske skulle jag testa att baka brödet.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  8. Hemma- och nybakat som är så gott!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hemmabakat är så gott men just LCHF-bröd har jag aldrig testat. Får kanske göra det nu. Ja historien med allergi och Edith är hemskt sorglig men jag tänker att det ändå har löst sig så bra det kunde.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Det där brödet såg supergott ut, det ska jag testa i veckan:)
    Ha en riktigt bra vecka & hoppas den INTE blir FÖR jobbig

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  11. Finns inget godare än nybakat, här hemma blir det inte så ofta till frukost eftersom den som bakar (jag) är så trött på morgonen haha. Kram Anette

    SvaraRadera
  12. Hembakt bröd! Vilken lyx! =)
    Vad duktig du är som hinner baka!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  13. Det är ju bara så gott med hembakt bröd :)

    Ha det fint. Kram Pia

    SvaraRadera
  14. Det ser väldigt gott ut, kanske borde testa ett lchfbröd, massa nyttigheter ju!;)
    Vad duktig du är med din träning och viktnedgång, hejja dig!!

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  15. Mmmm för nybakat o mmmm för lchf-bröd, nu blev jag sugen på bröd fast jag borde gå och lägga mig. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  16. Det är så gott med nybakat bröd. Till helgen tänkte jag baka källarfranska. :-)

    SvaraRadera