tisdag 3 februari 2015

Bullar med russin







Snart kommer äldste sonen hem på besök. Brödomanen.
Så mamsen bakade i helgen.
Rågsiktsbullar med russin.
(Jag gjorde dubbel sats)

Här har ni receptet:
Ca 30 stycken
5 dl mjölk
50 gr jäst 
2 tsk salt
1 liter rågsikt 
4 dl vetemjöl
2 dl russin

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av mjölken (värmd till 37 grader) och rör till jästen lösts sig. Häll i resten av mjölken. 
Blanda sedan i salt, rågsikten, russinen och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. 
Låt degen jäsa 45 min.
Form degen till jämnstora släta runda bullar. Låt de jäsa till dubbel storlek.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader, 8 -10 min.









Idag är det den där tisdagen, som jag inte riktigt gillar....
Men men det är snart kväll igen. 
Har varit här hemma på lunchen. Och skottat, här snöar det lite fortfarande. Nu är det bara halva arbetsdagen kvar.
Min chef på jobbet hade räknat ut att det är ljust en halvtimme längre för varje vecka nu. Bara det.

Så. Fin tisdag till er!
KRAM




15 kommentarer:

  1. Mumms så gottit ♡ ...& jag känner riktigt den ljuvliga doften av nybakat hihi
    Tack för ditt recept/Kram

    SvaraRadera
  2. Jag är också brödoman!!
    Ja tisdag e lång och jag har deadline på jobbet idag...

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Åååå, vad det ser gott ut!!!

    SvaraRadera
  4. Sååå gott med russin i!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentaren hos mig ! Jag blev glad.
    Och här blir jag hungrig :)

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  6. Vilka goa bullar, jag sitter och är lite kvällshungrig nu ju. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Vilka goa bullar, jag sitter och är lite kvällshungrig nu ju. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Oj, vad dom ser goda ut, men jag hoppar över russin, det gillar jag inte.
    Fin kväll till dig !
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Åååå himmel så gott med nybakt bröd... !!! Men jag är såååå dålig på att baka... Kanske skulle ta o göra det nån dag iaf:)
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Det brödet ser gott ut =)
    Måst testas.
    Har du tips på vad som kan passa i brödet om jag tar bort russinen?
    Kram kram Annika

    SvaraRadera
  11. Men gud så gott! De där måste jag testa! :-)
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  12. Bullarna ser supergoda ut. Förstår sonen gillar dem. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  13. Mums så goda de såg ut! Doften och smaken av nybakat bröd alltså...åh!:)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Mums, såg jättegoda ut kram Diana

    SvaraRadera