tisdag 17 februari 2015

Semle dagen idag.






Semlor.
Ingen jättefavorit hos mig men nån blir det varje år.
Vi fuskade och gjorde semlor förra helgen. Jag gjorde de på vanlig kardemumma bulldeg.








Olika fyllningar önskas här hemma.
Mannen vill ha den hemmagjorda mandelmassan men sönerna föredrar vaniljkräm.

Jag gjorde också lchf-semlor. Till mig och sonens flickvän.


Jag gjorde 4 semlor och så här gjorde jag:

3 stora ägg
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
ca 2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
 2 msk Stevia socker


Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
Klicka i smeten i 4 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter. 
Mandelmassa:  Skör av ett lock på semlebullarna. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda med 2 - 3 msk het mjölk och ca 1 msk Stevia socker. 
Lägg mandelmassa i bullarna och vispad grädde över. 



 Ikväll ska jag fram emot att "städa" färdigt i min dator så sonen kan fixa till den. 
Är inne i en Hemnet period nu. Letar stuga vid havet eller kanske ett litet hus vid en sjö eller å. Och ett annat hus här hemma i vår lilla stad. 
Givetvis finns det inte så mycket att leta bland för de där husen/stugorna vi vill ha har vi inte råd med...


Ha en fin fettisdag! Hoppas ni blir bjudna på semlor idag?!
KRAM



9 kommentarer:

  1. Det blir en semla här med ikväll, faktiskt. Jag gillar dem, men är ingen sån där fanatisk semmel-lover ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Har ätit en semla idag, men den var inte så god, lite torr....och det var köpt semla...annars brukar mannen baka semlor och dom är goda ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  3. Måste prova ditt recept :)
    Så underbara bilder :) vad använder du för kamera ???
    Önskar dig en mysig tisdag
    Kram

    SvaraRadera
  4. De ser riktigt läckra ut dina semlor och jag är ärligt imponerad av att du bakar så mycket gott!
    Var tar du tiden ifrån?
    Susanne

    SvaraRadera
  5. Gokväll!

    Å jag älskar semlor!
    Din Lchf variant verkar också väldigt god.
    Hemnet kan jag också fastna i vissa perioder. Kollar hus i området vi bor i tex:)

    Ha en trevlig kväll!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
  6. LCHF den är ju även glutenfri. Toppen för min stora tjej här hemma. De receptet kommer jag att spara.
    Härliga och smarriga bilder ♥

    Kram Carola

    SvaraRadera
  7. Hallå där!
    Här blir det inga semlor...jag gillar dem verkligen inte...;)
    Å jag tycker den "gula" bilden på "lilla" Svea är helt underbar!! Man ser ju riktigt hur kvällsmysigt det är!
    Ha en fortsatt härlig vecka!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  8. Älskar semlor, ändå köptes det inga, på självaste semmeldagen... Men jag kom äntligen iväg på ett "riktigt" träningspass, bättre än semla i och för sig!!!
    Påminner du mig om att göra klart min gamla dator och lägga upp mina foton på ett USB!
    Onsdagskram från Kate

    SvaraRadera