torsdag 18 februari 2016

Förrätt eller lunch?




När vi hade gäster i helgen så bjöd vi på trerätters middag.
Till förrätt gjorde vi denna Broccolisoppa. Passar också bra till lunch.



700 g färsk broccoli
1 gul lök
3 msk olivolja
1 liter mjök
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 dl kokbar creme fraiche
1 msk citronsaft
salt och peppar

Till garnering:
Färsk oregano och riven parmesan

Skär bort stammen och skör broccolin i små buketter. Skala och hacka löken. Fräs lök i olivoljan några minuter. Tillsätt broccolibuketterna och fräs en stund. 
Slå på mjölk och tillsätt buljongtärningarna. Koka soppan i 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer.
Sätt tillbaka på spisen och tillsätt grädde samt creme fraiche. Rör runt och värm upp. 
Smaka av soppan med salt, svartpeppar och citronsaft.

Jag serverade den med dessa zucchinibaguetter och fröknäcken.


Många tycker nog att det är en salig blandning på nyttig och onyttig kost här inne... Och så är de faktiskt här hemma. Vi håller oss till nyttigheter i veckan men unnar oss en del godsaker på helgen, i alla fall när det kommer gäster.

Dags att åka till jobbet. Dessa mornar vad de försvinner snabbt!

Ha det bäst!
KRAM




7 kommentarer:

  1. Tack för receptet. Jag gillar din mix här inne, precis som det ska va':)
    Ha en fin dag
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Man behöver det lite söta och onyttiga på helgerna för att orka hålla i det nyttiga i veckorna.. :)

    SvaraRadera
  3. Det där verkar gott !!...och här sitter jag och är hungrig, måste nog göra middag snart !
    Kram

    SvaraRadera
  4. Oj vad mycket gott, Dom baugetterna måste testas. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Hur många pers är det till

    SvaraRadera