tisdag 12 februari 2013

Det här med middagar....



På helgerna är det helt ok att laga middag men vardagarna... När jag kommer hem efter jobb och träning eller promenad eller nåt annat så är jag hungrig. Vill ha mat på en gång men då måste vi laga den först! Och ibland vet vi inte ens vad vi ska laga.
Jag är bortskämd med att mannen min lagar mycket mat medan jag dansar runt med dammsugaren eller gör annat här hemma. Men det hade varit så skönt om det hade stått en nylagad middag på bordet när vi kom hem genom dörren ;)

Vi (eller mest mannen då..) har börjat med att på söndagarna laga 2 - 3 middagar (förutom pasta/ris/potatis el dyl som helst ska vara nykokt till middagen). Jätteskönt att ha de första dagarna i veckan förberedda.
Jag håller mig till  lchf-kost, med vissa undantag, men jag orkar inte laga särskild middag till mig själv utan äter samma som de andra och plockar bort kolhydrater och lägger till mer grönsaker.
Denna helgen blev det kycklinggratäng med stekt kyckling & purjolök, och fetaost & grädde blandat med chilisås över.


Och stekt fisk (utan panering till mig :)) med blomkål, broccoli, morötter och hemmagjord remouladsås.



Många skriver att de har testat olika matkassar. Jag skulle vilja gå steget längre och ha en  egen kock (förutom mannen min då för han måste ju göra en massa annat oxå...).
Tänk om den här mannen stod med färdiglagad middag när vi kom hem ;)


Ikväll blir det ett kort pass på gymet innan mannen min och jag går på bandymatch. Idag är det ortens lag som spelar och vi hoppas på vinst (och lite till) så de slipper kvala...
Hej VBK!


Ha en fin tisdagkväll! 
Kram kram 




23 kommentarer:

  1. Hihi Härligt med mannen som kock,det har jg mé & han lagar såå go mat...De där tallrikarna ser riktigt goa ut!
    Skulle den mannen stå i mit kök skulle jag nog bli "rädd" haha...
    Ha en underbar kväll & Kram pårej!

    SvaraRadera
  2. OM jag skulle bli riktigt rik så skulle jag skaffa en egen kock. Tänk vad gött att bara få maten serverad. Alltid rätt sammansatt och nyttig måltid.

    Med en egen kock kunde ju mannen din få tid att städa så du kan göra annat kul. :)

    Ha en bra kväll!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Här är det så att det än sambon som lagar maten i veckorna. Vi gör precis som ni att vi lagar på helgen så att det räcker ca 2 dgr i början på veckan och det är superbra.
    En egen kock, Hurra säger jag bara ;)
    Ha det bra!
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  4. Ja hellre en kock än städhjälp!
    Matinspirationen kanske inte har förändrats här hemma men planeringen har så det sista så har jag/vi planerat 3-4 middagar per vecka (räcker för det är hockey, mannen jobbar skift mm mm) men att det alltid finns ingredienser till just dom middagarna :)

    Ha så kul på bandymatchen
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Du ska vara glad att du har en man som står vid spisen, min gör det inte oavsett vilken tid jag kommer hem så är det jag som lagar maten så tyvärr blir det ofta väldigt sena middagar. När barnen flyttat hemifrån kommer jag aldrig att laga mat på vardagar då svälter jag hellre....ha ha ha. Nu sitter jag redan på tåget hem så det blir tidigt middag, säkert innan 19:30 !!!! .....hoppas rätt lag vinner ikväll!!!

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  6. Vi skriver allt som oftast matlista för minst två veckor och handlar allt som vi vet håller den tid vi har planerat för. Sen brukar vi turas om att göra middag. Jag tänkte höra med dig hur du gör den hemmalagade remouladsåsen?

    Kramar
    Lene

    SvaraRadera
  7. Haha, skulle gärna ha den där kocken hemma;) Även om min man lagar otroligt god mat, men som du säger vardagsmaten är stressig när man ska hinna allt med barn/hund/träning mm..
    Har ju testat Linas Matkasse nu så ikväll blir första middagen, hopppas nu det är bra..
    Ha fina kvällen, kram

    SvaraRadera
  8. Men så smart att förbereda middagar så där.
    Just nu lagar vi lchf-recept ur en praktisk kokbok av Åsa Falkman Fredriksson som gjort smarta veckomatsedlar. Det underlättar matlagningen rejält. Dessutom går de flesta av hennes rätter snabbt att laga.
    Kram.

    SvaraRadera
  9. Så smart att förbereda middagarna, alltid skönt att bara plocka fram och koka tillbehör.
    Jag är väldigt dålig på att PLANERA.
    Borde bli duktigare på det!
    Alltid svårt att komma på vad man ska laga när lusten inte finns där!
    Gillar verkligen din blogg, tack för receptet på kycklingen det får det bli i morgon.
    KRAM ELLE!

    SvaraRadera
  10. Min man är också en "hejare" på mat, hihi...
    Det lät väldigt gott...;)
    Ha en fin kväll!! Må bästa lag vinna...heja !!
    Kramen

    SvaraRadera
  11. Oj, vad måna svordomar på engelska man hade lärt sig, tänker jag;) Nä ,skämt åsido, han hade nog varit snäll om han hade fått härska själv i ens kök:) Grytor, köttfärssås och vissa kycklingrätter brukar jag laga/förbereda dagen innan, så är det bara att värma/tillaga i ugn medans ris/pasta/potatis kokar.
    Kram

    SvaraRadera
  12. En egen kock skulle inte vara helt fel. Själv lagar jag veckans mat på söndagar, så att det ska gå lätt och snabbt att ta fram när man kommer hem efter jobbet.
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Det där med att jobba en hel dag och komma hem och behöva laga mat det första man gör. Det är bara så innerligt trist, ett nödvändigt ont.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  14. Jag känner igen mig precis i ditt inlägg. Sambon lagar mat på helgerna, och vi försöker också ha de första vardagarna klara. Perfekt om man hade råd att ha en kock:)). Eller att sambon kunde jobba mindre och hinna laga mat på vardagar:)). Och så ska man ha matlåda till jobbet också. Och så är det sportlov denna veckan, och sonen ska ha färdiglagad mat att värma:)). Suck, denna mat:)).
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  15. Ja, en egen kock vore inte fel.
    Här har vi länge underlättat vardagsmaten med veckomenyer.
    Då kan man ta upp ur frysen kvällen innan och bara sätta igång när man kommer hem.
    Nu har jag ju lyxen att J är pappaledig och därmed oftast har maten klar när jag jobbar dagveckan =)
    Hoppas VBK vann, kram Malin

    SvaraRadera
  16. Ja det här med mat ska ju liksom göras varje dag. Låter klokt att ladda upp ordentligt i helgerna och ha början på veckan klar! Vi är ofta bekväma med mat, lagar ett visst antal maträtter som rullar runt.. Mycket ägg och kyckling blir det! Kram Sara

    SvaraRadera
  17. Hahaha, ja en egen kock det vill jag också ha för usch vad jag ogillar att laga mat på vardagar. Maten du visar ser väldans god ut, blir nog till att härma någon dag :).

    Ha det bra! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  18. Smidigt att laga extra som man har att ta av =) Och dessa bilder får det att vattnas i munnen på mig *hihi* Så mycket gott.
    Kram och ha en toppen dag!

    SvaraRadera
  19. Ja, tänk om någon annan fixa maten åt en!! Jag planerar hela veckas middag innan så slipper jag tänka varje dag. Då blir jag så trött på mat, bättre att det bara står vad som ska lagas.

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  20. Jag tycker det är så himla tråkigt att laga mat. Tur att jag inte bor själv, då skulle jag leva på smörgås och frysmat... Här är det också mannen som lagar det mesta av maten, men vi håller på att lära upp ungarna också;)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  21. Haha...en kock...ja det hade även jag kunnat tänkt mig:)

    Kram Åsa

    Hoppas det blev VINST

    SvaraRadera
  22. Laga mat fortsätter jag gärna med, men städ o strykhjälp hade jag uppskattat. Ha en härlig onsdag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  23. Håller helt med, så trist att sätta igång med maten det första man gör när man kommer hem. Vi försöker planera så mycket som möjligt och laga storkok ett par gånger i veckan så vi har ett par dagar med maten klar. Kram

    SvaraRadera