onsdag 20 februari 2013

Tid i köket...



Här hemma tillbringar vi mycket tid i köket, eller det gör väl de flesta ;)
Ikväll blir det nog några chokladbollar bakade och imon ska jag göra en tårta. I helgen är det dags för brödbak. Och givetvis lagar vi mycket mat. Baka är något jag gör för att det är roligt medan middagarna är ett måste men som sagt mycket fixar mannen i huset.

Jag trivs bra i vårt kök men skulle velat ha ett ännu större kök men om några år så är det nog bara mannen min och jag kvar och då blir det väl mindre tid här...



Ett middagstips på väldigt god fisk:
Lägg en spenatbädd (spenat med lite musconöt) i en smord ugnsform.
Lägg på torsk filéer med en tomatröra (krossade avrunna tomater, lite chili, vitlök, salt och peppar) och riven parmesanost ovanpå. Häll grädde över detta och in i ugnen i 25 min på 200 grader. Gott och nyttigt! 



Nu har den kommit även till oss, vinterkräksjukan! Blää!
Minstingen var dålig igår kväll och hela natten. Det är väl bara att vänta tills det blir min tur....


Hundpromenad sen ska jag handla och rensa upp i min kära tvättstuga.  Får se om det blir några chokladbollar gjorda... vill nog ha en lugn kväll sen känner jag. 

Vad har ni för er denna onsdag?
Ha det gott!!
Kramisar



14 kommentarer:

  1. Alltid trevligt med köksbilder. Usch för kräksjukan och tummen upp för god fiskrätt. Här ska det fikas kite med släkt från södra sverige..Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Så himla snyggt kök, vi har precis bestämt oss för att göra vårt kök helvit, kul att se ert då :)Hoppas kräksjukan rusar förbi er snabbt
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  3. Snyggt kök! hoppas du klarar dig från eländet!
    Önskar en bra lill lördag! ;)
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  4. Usch! Krya på minstingen och hoppas att ni andra klarar er. Nu är februari snart slut och därmed försvinner förhoppningsvis alla envisa baciller. Recept på fiskrätter tar vi tacksamt emot. Av någon anledning har vi inte så många idéer här hemma när det handlar om fiskrätter. Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Åh hoppas att du klarar dig från kräksjuka :(
    Fint kök ni har, förstår att du trivs där. Önskar dig en trevlig kväll. Kram

    SvaraRadera
  6. Urk för kräksjukan, hoppas verkligen att du klarar dig. Köket är verkligen hemmets kärna, här umgås vi mycket både i vardagen o till fest. Älskar fisk, så tack för receptet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  7. Kan man någonsin ha för stort kök,? Skulle också kunna tänka mig större..
    Kram

    SvaraRadera
  8. Vilken smarrig fiskrätt! Alltid kul att se kök, ser mysigt ut. Såg att du är med i Fabriken, vad kul!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  9. Köket är hemmets hjärta, så sant som det är sagt!!!
    Tusen tack för din krya-på-dig-hälsning hos mig, den värmde verkligen!! Ingen tröst, men jag tar hellre att par omgångar magsjuka istället för min lunginflammation.....
    Krya-på-Er-kram kommer här, kram Kate

    SvaraRadera
  10. Vilket toppenrecept! Men usch vad trist med vinterkräksjukan, hoppas det går över snabbt. Kram

    SvaraRadera
  11. Så fint kök ni har!!
    Jag hoppas verkligen du klarar dig från kräksjukan och att de andra kryar på sig!
    Hoppas du haft en mysig kväll! Själv flyttpackar jag, not so mys!!

    Kram Fredrika

    SvaraRadera
  12. Vilket fint kök ni har! Vi tittar på kök nu, vill ha vitt. Smaskit recept du bjuder på. Kram Nilla

    SvaraRadera
  13. Så fint.
    Själv älskar jag mitt kök. Där samlas vi alltid och där studerar jag också. Kvittar om vi gör i ordning en arbetshörna i ett annat rum. Det är alltid i köket jag hamnar :)

    SvaraRadera
  14. Wow...Vilket fint kök :)
    Tack för "fisken" mé hihi/Kram

    SvaraRadera