tisdag 10 december 2013

Julstressen...

Läser och hör om många som stressar runt nu innan jul för att hinna allt som man vill/måste göra.
Jag har haft flera i min närhet som drabbats av utbrändhet och sett konsekvenserna av en kropp som pressats för mycket och det är hemskt! Absolut inte värt det!

Jag har själv en förmåga att ibland köra ihop det för mig men då är det för det mesta mitt egna fel, jag har svårt att säga nej till en del saker men det har jag blivit bättre på.
Nu till jul har jag börjat tidigt, allt var pyntat i veckan innan första advent och det jag inte tycker är så roligt (som att hela huset ska storstädas) det hoppar jag över, jag känner inget tvång.
Sen är vi två här hemma som fixar (ungdomarna gör absolut bara det de tycker är roligt ;)) och vi brukar komplettera varandra.
Vi har plockat bort mycket av julklapparna och jag har fortfarande inte köpt en enda men det hinns med.

Mannen min är oxå duktig på att komma i säng på kvällarna då jag egenligen känner mig som piggast men sömn är oxå en viktig del så för det mesta hasar jag mig in till sovrummet och tävlingen om vem som somnar först förlorar jag alltid men jag får i alla fall ordentlig vila även om det är svårt att sova. Och dagen efter känner jag skillnad om jag har sovit tillräckligt mycket.

Så hörni därute, ta det lugnt det blir julafton även om inte allt har hunnits med!!En spretig gran fick vi hem hit till Sjuan. Efter kapning av underdelen så passade den bra i korgen (från Granit) i vår hall.
Hittade julgranspynt på Netto för en billig penning till den.

Istället för att stressa iväg till gymet ikväll så blir det en rask promenad i slasket och snabbträning i sonens hemmagym. Sen tänkte jag kolla om jag kan fixa nåt julkort om jag inte är för sent ute, även om planeringen är ganska bra så är den inte fullständig :) 


Ha en skön tisdag!
Kramisar
 

16 kommentarer:

 1. Så vackert <3 ...
  Här stressat det absolut inte utan tar det lugnt & med ro - myser & har det gott!

  /Kram fina du

  SvaraRadera
 2. Jag tar åt mig alld skriver och ska göra allt för att ändra på mig. Efter att jag för fler år sedan har besökt den berömda väggen och akut vait inne vid flera gånger för vad man trodde var hjärtinfarkt så har man fått sig en tankeställare. Jag försöker att tänka mig för vad jag gör hela tiden och med väldigt mycket mer försiktighet. men ibland är man bar adär och tiden vill inte räcka till.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Så bra och klokt inlägg. Nej ingen stress.....men jag kan ibland känna lite stressad och frustrerad men det beror på hjärntrötthet efter stroken 2010....så det har inget med julen just att göra. Inte köpt en ända julklapp hihi.. Men imorgon skall jag in till stan och kika runt lite. Simma nu lugnt du med kram från Maria

  SvaraRadera
 4. Viktig påminnelse! Julstämningen sitter inte i att ha stressat sig sönder och samman :)
  Har själv prioriterat bort mycket som skulle ge stress inför jul. Skönt! Vill inte vara en sönderstressad grinig migränmamma när julen kommer. Hellre glad och lugn med lite damm i hörnen och med enklare mat och fat och paket :)

  SvaraRadera
 5. Så sant. Nog blir den en jul ändå.
  Jag prioriterar alltid sömnen. Att komma i säng tidigt om kvällarna är en livsnödvändighet för mig. Nio vill jag vara i säng och sen somnar jag bums.
  Kram.

  SvaraRadera
 6. Bra sagt! Det är ingen som tackar'en för att man stressar på.
  Här är det kolugnt.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Som vanligt när det är stressigt är jag lugn som en filbunke......sen stressar jag som en tok. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Väldigt väldigt sant.
  Och jag har med en man som ser till att jag kommer i säng om kvällarna, annars hade jag nog varit uppe halva nätterna;-)
  Japp, nu kom han o sa att "Gå o lägg dig!";-)
  Natti Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Helt rätt! Och man måste ju inte fixa allt själva. Det finns ju faktiskt fler i ens omgivning som kanske kan göra en liten insats, tex barnen.
  Jag har inte varit ute och köpt några julklappar än men beställde faktiskt hem en hög ikväll via nätet:)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jamen det är ju så. Inte stressa, men sen så hamnar man i fällan. Har i alla fall rationaliserat bort julkort, ett mindre måste.
  Ha det gott å vilken söt liten gran
  kram
  AC

  SvaraRadera
 11. Stressa kan man lägga på hyllan, det är viktigare att må bra....fast jag kan vara duktig på att tro jag hinner mer än vad man kan hinna med...vill så mycket. men julpynta har jag bara gjort lite, för först var man tvungen att fylla år...sen gran, kan jag inte bestämma hur vi ska ha det. Så allt får komma som det kommer, det är skönt.

  Di storlek av gran, var ju helt perfekt...en sådan vill jag nog också ha

  Tack för Grattis häslningen - den värmde :)
  kram kajsa

  SvaraRadera
 12. Håller med! Trots att jag bestämt mig för att inte hålla högt tempo, slår ändå bara tillbaka, så dras man med i andras på något vis.

  Kram N

  SvaraRadera
 13. Nope ingen stress här, julpysslar i mitt tempo o njuter av tillvaron. Ha en mysig kväll vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 14. har precis bloggat om att jag känner mej så lugn, det blir ju liksom jul ändå! Fast det är klart, se där korten måste jag också ta tag i, en annan dag tror jag!

  SvaraRadera
 15. Jag försöker att dra i handbromsen.....men jag började med allt stök i slutet på nov. för jag vet hur jag brukar stressa i dec.....men jag stressar upp mej själv av ingen anledning....men nu känns det ganska lugnt ändå ;)))..........julkorten struntar jag i, i år......sen jag började få sms till julhälsningar (som jag tycker är så tråkigt) så har jag dragit ner på korten....skickar kanske 2-3 st..........tänker också börja med sms ;(....
  Kram bia

  SvaraRadera
 16. Kloka ord, julen kommer absolut ändå.
  Kram

  SvaraRadera