Gårdagens födelsedagstårta.
Två chokladbottnar med ljus och en mörkare chokladkräm.
Tårtbottnar:
200 g smör
3,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
3 ägg
2 dl hett vatten
Smält smöret. Vispa äggen lätt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i smöret och äggen. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll i 2 st runda formar, 24 cm, som är smörade och mjölade.
Baka de i ugnen, varmluft, på 150 grader, ca 20 min.
Vit chokladkräm:
100 g vit choklad
3 dl grädde
Smält chokladen, vispa grädden ganska hårt. Blanda när chokladen har svalnat.
Mjölkchokladkräm:
200 g mjölkchoklad
200 g färskost
50 g mjukt smör
50 g florsocker
Smält chokladen och låt den svalna. Vispa färskost, smör och florsocker. Tillsätt chokladen och vispa fluffigt.
Kallt igen men vackert denna morgon. Hörde att det ska milt nästa vecka men det hoppas jag inte.
Snart redan helg. Min sista arbetsdag för veckan. Imorgon åker jag iväg på spännande helg. Till Göteborg.
Men idag kör vi torsdag.
KRAM
Mmmm vad det låter gott. Kram Anette
SvaraRaderaOj va´gott !
SvaraRaderaNästa vecka fyller jag år, hihi...
Kul att du följer mej på instagram ;))...........bloggen är dock roligare tycker jag ;)
Kram bia
Smarrigt med chokladtårta!!!
SvaraRaderaHoppas du får en trevlig helg i Göteborg :)
SvaraRaderaKram
Grattis till "minstingen". Pizzan tyckte jag såg väldigt god ut. Hade jag gärna smakat och tårtan ska vi inte prata om. Choklad och hallon..ett vinnande koncept. Mums, dubbelmums.
SvaraRaderaHa så kul i Göteborg.
Kram Petra