söndag 11 december 2016

Efter mycket funderingar

Jodå det var många funderingar fram och tillbaka innan vi kunde bestämma oss. Vilket soffbord skulle vi ha? 
Det var mannen min som bestämde till slut. Han ville ha detta, HAY Tray table. Och så blev det. Jag tyckte det var väldigt lågt men nu har jag vant mig.
Ny matta har tillkommit också. Blev en likadan under matbordet med.


Soffa - MIO
Soffbord - Rum21
Matta - Rusta
Kuddar - Enkla Ting, Lakewood Living och Zelected by HouseIdag har jag bakat lussebullar med äldste sonen och hans flickvän. Har precis skjutsat de till bussen (halvvägs till Växjö...) eftersom de åkte med oss hit igår. De var nöjda med att få med sig nybakat vörtbröd och lussebullar hem.

Nu väntar Svea på den andra promenaden sen så blir det fika igen för då kommer mellansonen med kompis hem en sväng. Bästa söndagen när jag får ha mina pojkar här hemma.


Fortsatt fin söndag till er!
K R A M4 kommentarer:

 1. Stilrent och snyggt!
  Förstår att du njuter av att ha dina nära och kära hemma! Det r ju det bästa!
  Kram/maria

  SvaraRadera
 2. Bra val tycker jag!
  Blev väldigt snyggt :)
  Ha nu en riktigt mysig kväll med familjen <3
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Blev jättefint och snyggt.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. hemmamammafru.bloggplatsen.se12 december 2016 03:05

  Ensamhet vid psykisk ohälsa! Du som drabbats av psykisk ohälsa eller har diagnoser, är du mycket ensam? Det är väldigt vanligt, många i den situationen är helt eller nästan helt utan vänner och har sämre kontakt med sin familj. När det gäller vänner kanske man haft problem ända sen barndomen med den sociala biten och kanske aldrig format vänskaper. Eller man kanske haft vänner som man förlorat kontakten med på grund av att den psykiska ohälsan kommit emellan. Det dåliga måendet har gjort att man isolerat sig och varit tvungen att tacka nej när vänner och familj vill träffas.


  När det gäller ensamhet som orsakats av att det blivit ett avstånd mellan dig och befintliga vänner och familj rekommenderar jag att du försöker vara öppen med dina problem. Förklara vad ohälsan gör med dig så dom förstår att du gärna vill träffa dom och upprätthålla relationen men att du inte kan just nu. Säg att du hoppas att dom kommer finnas kvar även om du inte orkar träffa dom så ofta. Har du redan förlorat kontakten med personer som du saknar kanske du vill återuppta kontakten? Dom saknar dig säkert också och kanske aldrig förstått varför ni kom ifrån varandra. Kanske en förklaring till varför det blev som det blev är allt som behövs? På grund av det stigma och den tabu som finns kring psykisk ohälsa kanske du inte vågat berätta vad som faktiskt hänt dig och hur du mår. Jag har efter lång tid med ohälsa valt att vara helt öppen med min familj och vänner, mycket genom bloggen. Detta har lett till mycket bättre relationer med nära och kära. Dom förstår när jag tackar nej till att umgås och när vi umgås har jag inte på mig den berömda "masken" och kan vara mig själv. Tack vare det har jag fått en bättre kontakt och känner att omgivning förstår vem jag är på ett djupare plan.

  Lider du annars av ensamhet som orsakas av att du på grund av sociala problem aldrig kunnat skapa närmare relationer? Jag rekommenderar även då att du är öppen med dina problem och hur dom påverkar vem du är som person. Då skapar du en ärlig grund för en relation. Men hur ska man då skapa relationer som vuxen eller ung vuxen om man haft problem med det hela livet? Ett tips är att du hittar andra i samma situation som du då det är lättare att skapa relationer med personer som haft samma eller liknande problem.
  En bra organisation för personer med psykisk ohälsa är RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa. Det här har jag saxat från deras hemsida: "Här kan den som lever med psykisk ohälsa och ensamhet hitta stöd i umgänget med andra i samma situation. Det kan handla om allt från att ta en pratstund över en fika till att delta i en självhjälpsgrupp, kurser och andra aktiviteter eller engagera sig i själva föreningsarbetet." Källa Har du NPF kan jag rekommendera föreningen Attention: "Vi har 60 lokalföreningar runtom i landet. Där kan du träffa andra som befinner sig i en liknande situation. Lokalföreningarna arrangerar träffar, utbildningar och gruppaktiviteter. Om du vill kan du även engagera dig intressepolitiskt genom din lokalförening." Källa

  SvaraRadera