lördag 11 april 2015

Lasagne. På olika vis





Här hemma har vi lite olika tycke och smak när det gäller maten. Mannen och jag äter lite nyttigare. Så när vi gjorde lasagne blev det två olika.
En med vanliga lasagneplattor och en med zucchini.


Såsen gjorde jag i Eva Solo grytan som vi fick i julklapp från jobbet. Vi har fått en stekpanna tidigare och båda är väldigt bra. Kul med såna klappar som kommer till användning.


Vi hade färdigstekt nötfärs med morötter i som vi använde.

Så här gjorde jag
Skala zucchinin och skiva med osthyvel, lägg på ett fat och salta ordentligt. Blanda runt med händerna. Låt den ligga i rumstemperatur ca 30 minuter. Skölj noggrant i durkslag. 
Smält ca 1,5 msk smör och vispa i ca 2 msk Maizena mjöl, häll i 2 dl grädde och ca 2 dl mjölk medan du vispar. Låt den koka en stund men rör hela tiden. 
Värm ugnen till 225°C.
Klä botten på en ugnsfast form med ett lager zucchini och täck sedan med köttfärssås och sås. Eller var för sig i olika lager om så önskas. Varva tunna lager av zucchini och sås tills formen är full.
Lägg ost överst.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Den andra lasagnen gjorde jag likadant med fast lasagne plattor istället för zucchinin.



Fint har vi haft det här hemma denna lördag. Jag tog en kort löparrunda med hundarna på morgonen. Sen har mannen och jag sprungit på stan och handlat en hel del kläder.
Vet ändå inte riktigt vad det blir för outfit till kvällen.
Laddar nu för Tapas-festen vi ska på, verkar bli en massa lekar och påhitt.....

Mannen ska fixa den baconlindade halloumin som vi ska bidra med och jag ska ut i trädgården en stund blev städning när jag kom hem istället.


Ha en skön lördagsafton, vår blir nog spännande...
KRAM



19 kommentarer:

  1. Älskar Lasagne...mannen gör världens godaste...men på det traditionella sättet...men den där skulle kanske dottern gilla ;))
    Tack för receptet...ha en trevlig kväll!!
    Kram bia

    SvaraRadera
  2. Lasagne är inte helt fel! Har bara testat med aubergine men er ser jättegod ut!

    Baconlindad haloumi lät jättegott, det måste jag testa någon gång!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Det tar jag till mig det receptet, bra för mig som måste äta glutenfritt.
    .....och baconinlindad halloumi lät ju supergott.
    Halloumi är ju perfekt att grilla.

    Ha en fin kväll nu,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Mmm så gott! Gillar din matfilosofi. Kraaaam pia

    SvaraRadera
  5. Älskar också lasagne! Låter jättegott att göra en nyttigare variant. Baconlindad halloumi måste vara perfekt kombo!

    Ha en fin fortsättning på helgen!

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Åhh det lät gott! Jag äter mindre och mindre kött, mer grönsaker...min mage mår så bra av det!
    Bra tips och härliga bilder...
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera
  7. Så gott det ser ut! Kram Stina
    PS. Tar gärna recept/tillagning på Hallomi och bacon DS

    SvaraRadera
  8. Så gott det lät med zucchini i lasagnen! Ska prova, får så ont i magen av pasta!
    Hoppas att ni har jättekul på partyt nu då!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Trevligt med zucchini istället. Helt i min smak.hoppas ni får en trevlig kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Jag hade valt den med zucchini..mmm..gott. Min minste äter gärna mycket grönsaker och vegetariskt när vi gör det. Det är svårare med 18-åringen. Ha en go kväll.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  11. Åååå,så gott med zuccini.. älskar den grönsaken!=) Ha en toppen helg. kram

    SvaraRadera
  12. Ah så gott det ser ut!! Tyvärr gör jag inte lasagne själv utan det är något vi äter hos svärmor.... Men jag måste nog testa din smaskiga...
    Ha det bäst!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  13. Mm mm jag älskar ju lasagne haha. Kram Anette

    SvaraRadera
  14. Har aldrig testat lasagne med zucchini, måste testas :)
    Och baconlindad halloumi lät inte illa det heller
    Önskar dig en Godmorgon från en regnig Skärgård
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  15. Bra mattips, själv använder jag zucchini och aubergine som alternativ till kokt pasta, jag tillreder genom att bryna upp detta i mycket smör.
    Bacon är ju alltid gott och det låter väldigt gott i hop med halloumi =)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  16. Tack för smarrigt tips :)
    Ha en härlig dag!
    Kram Jane

    SvaraRadera
  17. Skulle helt klart välja den gröna lasagnen, och den måste jag prova att göra själv!! Hoppas Ni fick en härlig kväll på Tapas-festen igår :)
    Söndagskram från Kate

    SvaraRadera
  18. Ser gott ut!
    Ha en fin söndag. Kram

    SvaraRadera
  19. Lasagne är också en favorit i svarta huset och jag gör också alltid två, en "vanlig" och en vegetarisk lchf, mums så gott det är. Ha en fortsatt mysig söndag. Kramisar Tina

    SvaraRadera