onsdag 22 februari 2012

Smidiga småfranska

Nu är mitten dagen här och idag har jag varit tillbaka på jobbet igen.
Precis inkommen från en blöt och halkig men välbehövlig runda för både hundarna och mig...

Flera som har varit inne på min blogg och kollat har sagt till mig (och andra) vad du/hon bakar mycket. Och jag har faktiskt kommit på mig själv sen jag började med bloggen att jag tillbringar mycket tid med att baka. Jag tycker självklart att det är jättekul att baka gör hellre det än städar garderober o dyl som egentligen kanske skulle behövas mer...
Det blir inte så mycket fikabröd längre utan mest bröd! 
Med 3 söner som äter många mackor varje dag så går det åt en hel del här på Sjuan :)
Så ännu en gång får ni stå ut med bilder från brödbak och recept på smidiga småfranska som killarna älskar.




SMÅFRANSKA:
Ca 1600 g mjöl
2 tsk salt
2 msk socker
100 g jäst
100 g margarin
1 l mjölk


Pensling: Ägg
Garnering: Vallmofrö


Blanda smält smör och mjölk (37 grader). Häll i jästen (utblandad i lite vatten), salt och socker. Tillsätt till sist mjölet och låt degen jäsa ca 15 min.
Kavla ut degen till den är ca 2 cm tjock. Gör småbullar med hjälp av ett glas. Lägg dem på en plåt och klipp ett kryss uppe på bullen.
Låt dem jäsa ytterligare 20-30 min, pensla och garnera dem.
Grädda i 250 grader i 8-10 min.


Jättegoda med stekt ägg emellan som mellanmål.

Måste tipsa om en annan blogg med mycket bakning (å då snackar vi mer lyxbakning än vanlig "vardagsbakning" som här...) o matlagning och det är bloggen 

Ha en go kväll!
Kram Suss






6 kommentarer:

  1. <3 åhh va glad jag blir vännen!! Mitt hjärta blir varm av denna bloggkärlek =)
    KRAM sötaste

    SvaraRadera
  2. Mmm vad gott det ser ut. Jag vet ju att ditt hembakade är gott irl också *blink*. Tur att du är pigg nu. Tjohoo! Hoppas det går framåt för T också.

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera
  3. Vad gott med hembakat, det är det bästa. Ha en bra kväll. Kram Mimmi

    SvaraRadera
  4. Mums vad smarrigt!!!! Här har du en som iiiiinte gillar att baka, kanske eftersom jag ofta misslyckas och blir alldeles stressad!!! Men det gäller väl att öva...

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  5. Mums så goda de ser ut :-)

    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet, dom ska jag prova :) kram

    SvaraRadera