tisdag 9 april 2013

Det här med att baka....





Här hemma fikar vi aldrig om inte nån kommer på besök. Hela familjen har oxå bestämt sig för att bli sundare så baka behövs egentligen inte.
Men just bullar vill jag gärna att det ska finnas i frysen. Något som jag har med mig hemifrån, när jag var liten fanns det alltid hembakat i frysen.

Så i helgen blev det kanelbullar med vaniljkräm i.




Spritsen köpte jag på Biltema, ja faktiskt, och den funkade riktigt bra.


Här hemma kommer det inte bli mycket mer hembakat förutom inför valpbesökarna, då ska jag fylla frysen ;)

Inte många som har fikabröd i sina frysar nu för tiden, hur har ni det? 


Tisdag idag. Fotokurs ikväll, idag blir det M - Manuellt som vi ska lära oss! Spännande!
Kram på er alla fina






27 kommentarer:

  1. Värsta proffsbullarna ju! Jag är uppvuxen med en tokbakande mamma, så nog fanns det bullar i frysen alltid :)
    Själv är jag inte lika ihärdig, men ibland så!

    Ha en fortsatt fin tisdag,
    Kram Catta

    SvaraRadera
  2. Åh dom såg smarriga ut, vad duktiga ni är!
    Bakas inte så ofta, men ibland så fylls frysen även här.

    Ha en bra dag.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Mums vad goda de ser ut!
    Har hon bebisar i magen iallafall?? Ni var ju osäkra!
    Vad roligt!
    Jag fotar bara i manuellt läge! så tips mottages gärna!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Men oj vilka fina bullar..
    Vi har inte heller så mycket bakat i frysen hemma, men om det är något så är det gärna bullar. Älskar alla sorters kanelbullar;)
    Ha fina tisdagen,kram

    SvaraRadera
  5. Här hemma är det ett måste att alltid ha hembakat i frysen. Bullar är något som väldigt sällan är slut. Men det är som du säger, ska man försöka hålla igen är det inte lätt med full frys. Men vi fikar också bara när det kommer gäster. Jag gillar ju inte alls köpta kakor så det finns inte här.

    kram Teres

    SvaraRadera
  6. Mest bakas det till födelsedagar. Jag gillar att baka men att ha för mycket i frysen gör att man äter lite mer eller oftare än det är nödvändigt. Här i Australien fikar man inte så mycket så det behövs verkligen inte att man har något i frysen bara för det. Färskjäst är det lite svårare att få tag på, måste till ett bageri som använder färskjäst och då brukar man få handla av dem så därför blir det inte så ofta och enkelt att baka bullar.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Snyggbullar! Gud vad gott! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  8. Åh vilka fina goda bullar. Tänk om man kunde baka så:).
    Jag har inget direkt fikabröd i frysen.
    Vad mysigt med valpfika.
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Mums vad de ser goda ut. Eftersom jag älskar att baka och vi faktiskt inte äter riktigt så mycket som det bakas å ar jag alltid något fikabröd i färsen och oftast en torriskaka i burken också faktiskt. Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Ooooo.....Här luktar det nybakt så gottit :)
    Tar en bulle innan jag Kramas & går igen!

    SvaraRadera
  11. Dom där såg riktigt mumsiga ut. Här har vi sällan sådana godsaker hemma i skåpen. Allt för att underlätta för oss själva. :)

    Tack för tipset var jag kan hitta en sprits. Kan vara bra att ha de få gånger jag barar muffins med glasyr.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  12. Men gud vad dom bullarna såg goda ut....jag älskar bullar till fika (däremot inte kakor);)
    Vi har inte mycket fikabröd i frysen....men ibland bakar mannen nåt gott ;))
    Ha en fin kväll!!
    Kramisar

    SvaraRadera
  13. De där såg farligt smarriga ut. Får nog testa att baka något sådant nästa gång.
    Här försöker jag också alltid ha något i frysen, antingen bullar, muffins eller någon sockerkaka.
    Problemet är att vi oftast glömmer bort det. Så bak blir det oftast bara inför kalas.

    Hoppas kursen blir lärorik ikväll. Kram

    SvaraRadera
  14. mmm så gott det såg ut.Vi har lite nu och då bullar eller något i frysen men det äts snabbt upp:) Ha det så kul på fotokursen! Kram Nilla

    SvaraRadera
  15. Mums vad gott det ser ut. Här hemma har vi aldrig fikabröd. Lite synd ibland när det kommer gäster.
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  16. Nope... inget fikabröd i frysen här heller! Inte ens bullar, oftast! Vi brukar bara fika på tisdagkvällar och då blir det en hembakt kaka, eller köpebröd ;)
    Dina bullar ser väääldigt goda ut!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  17. åh det är väl gott med bullar :)
    Bakar inte så ofta själv men brukar få bullar
    av mamma eller svärmor...
    Mvh Madelene

    SvaraRadera
  18. Vilka lyxbullar..Jag älskar att baka så här är alltid frysen full, både med LCHF bakverk o "vanliga" kakor, men vi fikar verkligen inte varje dag, men det finns där om någon blir sugen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  19. Men åh de var de vackraste bullar jag sett! Hos mig fikar vi jättesällan, har just nu några påsar med rabarberbullar i frysen som aldrig lär gå åt.... Jag gillar bullar o mjukkaka men avstår helst numera Kram Milla

    SvaraRadera
  20. Oh, dina bullar var ju bara så vackra och de smakar säker underbart! :)

    SvaraRadera
  21. Biltema, helt underbart att man kan handla det mesta där. Även sådant som INTE har med bilar att göra :-)

    Ha det gott

    SvaraRadera
  22. Fikabröd? Det är det inte mycket med här inte, om man inte räknar de torra småkakorna med utgånget bäst-före-datum. Dina bullar ser dock smaskiga ut, fast jag är ju inte mycket av ett kakmonster. :) Fotokurs låter spännande, ska läsa mer om dina tips nu. Kram

    SvaraRadera
  23. Men gud vad de ser goda ut! Oerhört fina. Vad duktig du är :) Kram kram

    SvaraRadera
  24. Åhhh, finns det något så gott som nybakta bullar och ett glas mjölk??? I love it!!!!
    Mums!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  25. Vilka fina bullar! Jag har aldrig fattat hur man får det mönstret på bullarna. Kan man få en kurs?!:)
    Kram

    SvaraRadera
  26. Hej hej!
    Men oooj hur goda såg inte de där ut då... och både kanel och vanilj...det lät ju hur gott som helst! Måste provas..;)
    Jag vill också gärna ha hembakt i frysen...sen är det ju skillnad på vad man vill och på vad man har..;) Vår dotter är hemsk på att tugga i sig godsaker så jag funderar på allvar för hennes skull att sluta baka....:(
    Hon är ju in en känslig ålder så man vet inte riktigt hur tuff man törs vara..
    Sonen är däremot så himla måttlig med ALLT...suck..
    Vad spännande med din fotokurs...jag skulle verkligen också vilja gå en.. Hade tänkt ta en kurs på nätet...men jag får ju aldrig ändan ur...
    Ha en fin dag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  27. Oj vilka smarriga bullar och vilken bra idé att spritsa i god vaniljkräm, såna vill jag också baka. Ha det bra och tack för tipset, Karin

    SvaraRadera