Första dagen i maj!
Ingen demonstration eller lugn vilodag här. Synd för här har vi vackert väder men jag ska vara ute en del i alla fall.
Här ska växter planteras, nya lyktor ska flyttas ut och utebordet monteras ihop. Jag ska köpa några växter till, storhandla mat, göra efterrätt, tvätta och städa!
Ja, jag är så tråkig så ni får ta del av min to do-lista idag igen... Men det är vad som händer här hemma nu.
Vi har dragit ihop ett gäng med kompisar som kommer på fredag och det ska bli jättekul!
Men en hel del som ska göras innan dock tar vi igen ledigheten med en rejäl slapparhelg efter :)
Önskemål om recept på brödet jag visade igår så det kommer här:
Grahamsbitar
50 gr jäst
2 msk olja
5 dl ljummet vatten , 37 grader
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
8 - 9 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt olja, vatten och salt. Rör om.
Arbeta in mjölet till en ganska lös deg.
Lägg degen på ett bakplåtspapper i en långpanna, platta ut det med en mjölad hand.
Skär degen i rutor.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Sätt in i ugn i 225 grader, ca 15 - 20 min på vals 3.
Volia!
Sen är det bara att bryta brödet när det har svalnat.
Nähä, dags att sätta fart med sysslorna inne så vi kommer ut i den härliga solen!!
Hoppas ni har en vacker dag, finingar!
KRAM
Ingen demonstration eller lugn vilodag här. Synd för här har vi vackert väder men jag ska vara ute en del i alla fall.
Här ska växter planteras, nya lyktor ska flyttas ut och utebordet monteras ihop. Jag ska köpa några växter till, storhandla mat, göra efterrätt, tvätta och städa!
Ja, jag är så tråkig så ni får ta del av min to do-lista idag igen... Men det är vad som händer här hemma nu.
Vi har dragit ihop ett gäng med kompisar som kommer på fredag och det ska bli jättekul!
Men en hel del som ska göras innan dock tar vi igen ledigheten med en rejäl slapparhelg efter :)
Önskemål om recept på brödet jag visade igår så det kommer här:
Grahamsbitar
50 gr jäst
2 msk olja
5 dl ljummet vatten , 37 grader
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
8 - 9 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt olja, vatten och salt. Rör om.
Arbeta in mjölet till en ganska lös deg.
Lägg degen på ett bakplåtspapper i en långpanna, platta ut det med en mjölad hand.
Skär degen i rutor.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Sätt in i ugn i 225 grader, ca 15 - 20 min på vals 3.
Volia!
Sen är det bara att bryta brödet när det har svalnat.
Nähä, dags att sätta fart med sysslorna inne så vi kommer ut i den härliga solen!!
Hoppas ni har en vacker dag, finingar!
KRAM
Din to do-lista & Recept är kanon ju :)
SvaraRaderaFina foto/1-a Maj Kraaaaaaam Annmi
Vad mycket du hinner med, duktiga du! Önskar jag hade all din energi. Fina bilder!!
SvaraRaderaTack för receptet.
Kram Maria
Effektiv ledig dag med andra ord. Jag jobbar ju idag och så imorgon med, men sen semester på fredag och ledig vecka på det så känns helt okej. Dessutom vankas bad i Sövsjö badhus nu efter lunch så känns knappt som att jobba.
SvaraRaderaNjut av solen som skiner på dig när du fejjar. Och tack för receptet på brödet. Har tänkt testa massa na recept nu när jag går hem i slutet på maj.
Kram Malin
Åh, vad härligt det låter :)
SvaraRaderaHär har det också såtts och planterats. Utemöblerna framme och grillen igång ;)
Förstår att det är e. Del och stå i när ni ska fest på fredag!
Ha en underbar lä1:a maj!
Kramis Ulrika
Mmm det där lät ju hur gott som helst. synd bara att vi inte har grahamsmjöl här på andra sidan klotet.
SvaraRaderaKram Anette
Med din to-do lista så får vi ju ta del av vad som händer i ditt liv. Helt ok!
SvaraRaderaHoppas du hann njuta lite idag också.
Kram Helén
Mmm vad smarrigt bröd,Tack för receptet.Vad duktig du är som hinner med så mycket.Ha en härlig 1:Maj .Kram Rita ♥
SvaraRaderaTack för receptet! Det var en hel del som stod på din lista idag:) kram Nilla
SvaraRaderaTack för receptet! Alltid kul att prova att baka nåt nytt:)
SvaraRaderaKram Pernilla
Oj vad mycket du verkar ha fått gjort idag! Vi har också ägnat oss åt altan och trädgård- skönt när det blev så fint väder.
SvaraRaderaKram! Judita
Ja när man är ledig har man en tendens att ha fullt upp ;-)
SvaraRaderaMen skönt att beta av to-do listan
Kram Sandra
Ja det är ofta fullt upp när man är ledig!! Hoppas du haft det toppen! Kram Sara
SvaraRaderaTack för receptet. Kram Anette
SvaraRaderaDet är bäst att passa på då man är ledig, då får man mycket gjort. Tack för reseptet, det ska jag testa.
SvaraRaderaKram
Skönt när man får bocka av de där sakerna på to do listan. Hoppas du fått njuta lite av solen i alla fall. Kramisar Tina
SvaraRadera