tisdag 31 mars 2015

Fifty shades of grey...Grey.
Har läst böckerna. Sett filmen. Som väl var den första. Snart kommer säkert nästa...


Funderar nu över 50 nyanser av grått. Grå färg. Till väggen, eller väggarna? Ja ni förstår hur velig jag kan vara. 
Redan när jag målade över väggen med fondtapeten (som jag tröttnade på efter några månader...) kollade jag på nån grå färg men fegade ur och valde vitt istället.
Men nu är jag inne på grått. Och just grå färg känns väldigt trendigt nu. Och jag gillar´t.


Kalklitir har många fina färger, denna heter Winter Secco. Snyggt.
Har läst nånstans att det är väldigt knepigt att måla över Kalklitir, nån som har erfarenhet av det?Hos Alcro hittade jag denna Grafitgrå.


 Ja det finns massor av olika fina grå färger att välja mellan. Det får nog bli testmålning här hemma innan vi bestämmer oss...


Halva veckan har redan passerat. Skönt det.
Hemkommen från frissan med ny färg i håret. Brunt. Där trivs jag verkligen inte med det gråa som med en fruktansvärd envishet visar sig var tredje fjärde vecka...

 Mannen är bortrest men jag har snälla söner som fixat middag, dammsugit, gått med hundarna och bytt vinterdäcken på bilarna. Så en nöjd mamma här.

Fin kväll till er!
KRAM

18 kommentarer:

 1. Ha, ha, det har du rätt i, grått är fint men inte i håret ( ännu i alla fall, med tiden kan det vara fint att bli en dam med silverhår). Jag har ingen erfarenhet av Kalklitir men har som du en känsla av att den kan vara svår att måla över. Det avgjorde till fördel för vanlig helgmatt färg för mej i alla fall. Att måla grått är inget stort beslut, det går snabbt att måla om ett rum så gör ett försök. Jag tror inte att du ångrar dej.
  Glad påsk!
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Har en grafitgrå vägg i sovrummet, ångrar mig inte en sekund, den är så behaglig och passar till allt.
  Kalklitir har jag hört ska vara knepig att måla på igen.

  Härligt att gå till frissan..................jag har tur som har en dotter som är frissa............så när mitt hår blir för bedrövligt så brukar hon förbarma sig över det.
  -Mamma, säger hon ,nu är du alldeles grå i topparna, det måste vi göra något åt....................

  Ha en fin Påskhelg om vi inte hörs,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Grått är verkligen snyggt, vi har kalklittir som fond. Har hört att man måste prima om man ska måla över igen. Men det finns ju så många andra olika färgtillverkare med snygga, matta grå färger.
  Ha de gott och lycka till med det grå. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Har också kollat på gråa nyanser. Gjorde det i samband med att den bronsfärgade fondtapeten skulle bort. Till sist blev det ändå en tapet, men i gråbeige. Ljus. Tycker också de där mörka du visar är fina, men vi behövde få ljusare.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Ja, det gråa verkar vara det nya vita i inredningsvärlden. Sett att flera bloggerskor går över till grått. Undrar vad som kommer härnäst? Kanske latte-tonerna igen ;)
  Härligt att få hjälp med både det ena och det andra av sönerna.
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Duktiga killar du har. Härligt att komma hem och allt är klart. Jag funderar på kalklitir i ljusgrått i vardagsrummet, men jag vet inte hur den är att måla med. Jag skulle med behöva bättre på hårfärgen, men kan inte bestämma mig för om jag vill färga igen eller slingor, så jag bara väntar:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Det är fint med grått. Vi har silverpil grå i vårt sovrum. Det har vi haft i många år. Trivs fortfarande med den. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Jag har kört med grått lite från och till. Här hemma har vi lite grått här och där. Jag är mer grå än beige om man säger så... Så otäckt med killen som hittades död- stackars hans familj och vänner. Kram

  SvaraRadera
 9. Jag måste vara supertrendig för vi har grått i en massa rum hemma, och trappen är målad i två grå nyanser.... Jag har helt enkelt fegat ur på vitt ;) och grå är vilsam. Vi har Silverpil och Åskgrå bland annat. Trivs toppen med grå, fast inte i håret så det blev färgat häromdan. Kram

  SvaraRadera
 10. Såå snyggt med grå färg...älskar grått i allt....har precis fått hem vår nya "gråa" soffa....lite mörkare grå och jag tok gillar den.
  Blev först lite nervös för hur den skulle passa i rummet, men det gick jättebra...fick flytta ut en del saker bara...inte mycket ;)
  Snälla grabbar du har som hjälpt till ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
 11. Har grått i sovrummet och jag gillar det verkligen.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 12. Jag har verkligen fallit för grått:)) Visar vår grå nymålade trapp idag:)
  Har målat med kalklitir i dotterns rum och jag vet att man inte kan måla över den med en annan färg.
  Då får du nog typ sätta renoveringstapet eller likande över. Eller tvätta bort det, men det är nog inget man direkt VILL göra.
  Nu vet vi att vi ska renovera övervånngen ocjh då måste ytskikt göras om, så det var ett bra ställe att testa på.
  Men den är så levande färgen och inte alls svår att måla med.
  Gillar den skarpt!
  Ha en riktigt fin påsk nu!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Jag gillar det gråa! I sovrummet har vi grått som fondvägg målat med ett märke som heter "pure collection" det blir ruffigt och betong känsla över den!
  Jag tror det är Jotun färg som har en färg som heter "aska" jättefin!

  Fina söner du har ;-)

  Ha en fin dag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 14. Här är en som varken läst böckerna eller sett filmen....men filmmusiken lyssnar jag på i alla fall.... Grått är sobert och snyggt, men jag håller mig till vita väggar så tar jag in grått i inredningen istället. Ska bli spännande att se vad du väljer för färg. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 15. Snyggt med grått! Älskar det!! Det är nog bra att provmåla innan som du säger för det kan variera väldigt i färg beroende på ljuset i rummet m.m.
  Jag har varken läst böckerna eller sett filmen... Borde nog det. Vill det. Men har inte haft tiden. Ännu.
  Kram.

  SvaraRadera
 16. Vilka fantastiska barn du har!
  Tack för att du kikat in hos mig, alltid lika trevligt med nya läsare som ger sig till känna:-)!
  Jag älskar också grått men har som du valt vitt, vitt, vitt. Jannice med bloggen Add Simplicity har en fin grå i sitt allrum- Nordsjö Grå sky.
  Kram på dig!
  //Tina

  SvaraRadera
 17. Vilka fantastiska barn du har!
  Tack för att du kikat in hos mig, alltid lika trevligt med nya läsare som ger sig till känna:-)!
  Jag älskar också grått men har som du valt vitt, vitt, vitt. Jannice med bloggen Add Simplicity har en fin grå i sitt allrum- Nordsjö Grå sky.
  Kram på dig!
  //Tina

  SvaraRadera
 18. Jag är också sugen på Kalklitir men också hört att det ska vara jobbigt att måla över... så jag är lite tveksam.
  Ska bli kul att se vad du väljer, jag ska nog vela lite till.

  Nä fy fabian, grått i håret - det vill vi inte ha! :-)

  Kram Malin

  SvaraRadera