torsdag 12 mars 2015

Planering
När jag var småbarnsmamma med 3 små killar födda inom 3 år och 9 månader så var jag duktig på att planera. Det krävdes ju liksom. Det var viktigt att vi kom ut varje dag, oavsett väder. Med tvillingvagn och ståbräda så promenerade jag med mina pojkar till öppna förskolan m m. Planerade alltid kläder, packning, måltid m m innan så vi skulle hinna i tid.Det där med planering har blivit sämre med åren. Kanske för att jag numera bara har mig själv att tänka på när vi ska iväg.
Även när det gäller att göra saker här hemma har jag blivit sämre på att planera. Och att göra!
Numera tittar jag mest förbi stökiga garderober, skåp och lådor. Tänker att där borde jag städa.
För då gjorde jag det, oavsett om det var sent på kvällen...Därför har jag nu antecknat de där sakerna jag ska göra. Oavsett vad det är. Och så har jag bestämt att nån liten sak ska jag göra. Helst varje dag.
Får väl se om det funkar...


Två veckor sedan jag började känna mig krasslig och idag känns det bättre. Äntligen. Så nu behövs bara den där energin så jag får de sakerna gjorda här hemma.
Jag har eftermiddagen kvar att jobba denna vecka sen tar jag helg. Ledig imorgon.

Ha en bra torsdag, snart helg!
KRAM14 kommentarer:

 1. Just nu börjar det bli ett måste för mig... Måste gör ett veckoschema, har fått det i läxa av terapeuten, så att jag inte hamnar där igen som hon säger.
  För i ärlighetens namn har jag gjort det mesta hushållsarbetet här hemma när jag varit hemma, för annars får jag dåligt samvete för att jag är hemma o inte gör något... Så nu måste jag göra ett schema så jag kan få det att flyta när jag ska börja arbetsträna i april.
  Inte lätt att få ihop det, men vi har ju bara ett bra ändå..
  Ha en fin dag o skönt att du känner dig piggare!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Ja, nog behöver man allt styra upp lite hemma ,som du -sa så släpper man mera när barnen har blivit vuxna och två av mina flyttat hemifrån (har en dotter kvar hemma). Så styra upp lite är nog bra hos mig med.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Hi.......hi............jag känner så väl igen mig i det du skriver.
  Nuförtiden saknas planer överhuvudtaget, utan det som blir gjort blir gjort och det andra kan man förmodligen ta tag i en annan dag.
  Skönt tycker jag, samtidigt som dagarna var mer strukturerade när barnen var små och visst sjutton hann man med fler saker då.............

  Gott att du börjar känna dig friskare nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Smart ide att göra lista över vad som behövs göras och göra lite varje dag, jag har också lätt att titta förbi "måste" högarna men det vore nog skönt att få de fixade så att man slipper reta sig på dem.. Hoppas du har en bra torsdag och att du känner dig bättre.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Ordning och reda är skönt men det går verkligen i perioder att fokusera på det, vilket ju är rätt skönt att man kan få slappa till sig lite ibland. Grattis i efterskott! Och skönt att du känner dig bättre. Min son är fortfarande risig, har inte feber men hostar och rosslar och det har liksom inte blivit bättre alls på flera dagar... superträligt. kram !

  SvaraRadera
 6. Jag har också blivit bra på att skjuta upp saker som bör göras. Fast jag tycker det är skönt att inte allt behöver vara så perfekt längre. Det är ju bara jag själv som ställer kraven. Listor är bra. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Jag planerar galet mycket, jag får mycket gjort. Men nu så har jag börjat planera in luft också....

  Du undrade över nytt jobb, ett nytt jobb som pedagog.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Tänk det är likadant för mig. När barnen var små så hann man hur mycket som helst o nu hinner man ingenting. Ska något bli gjort så måste det skrivas upp. Jag går också bara förbi saker o tänker att det där måste jag göra sen...

  SvaraRadera
 9. Åh, känner så igen detta! Pratar ofta om det med vänner som oxå har vuxna barn, hur lite man hinner och hur lite man planerar idag jämfört med då ;-))
  Kramen till dig!
  Ann

  SvaraRadera
 10. Jag är helt galen i att skriva listor på allt som ska göras, men sen blir inte allt gjort ändå alltid...
  Fortsätt krya på dig. Kram J

  SvaraRadera
 11. Åh jag är planeringen själv både på jobbet och hemma... Ligger alltid tio steg före.
  Jag har inte gjort något åt mina pigmentsfläckar, men har alltid solskyddsfaktor 30, ibland 50 och har ALLTID keps/ hatt ute i solen/ på sjön/ på stranden.
  Jag vet att Clinique har ett bra serum( Dark spots).
  Jag har även slutat med hormoner( P-piller, hormonspiral) och gått över till kopparvarianten.
  Ha en fin helg! Kram

  SvaraRadera
 12. Jag skriver lappar till allt.. Skriver mycket i mobilen också, och sätter larm för allting, typ.. En på jobbet skriver t.o.m. lappar där han skriver vart en annan lapp ligger så att han kommer ihåg.. ;-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 13. Konstigt det där, ju mer man har att göra desto mera hinner man med. Har man oceaner av tid så tänker man kanske att man hinner senare.

  Vilken segdragen sjukdom du råkat på!

  Kram Lena

  SvaraRadera