lördag 2 januari 2016

Efterrätt till festligheterna





Vill ge er ett tips om en god och smidig efterrätt till middagarna. 
Denna cheesecake med hallonsås har jag gjort några gånger. Bra med frysta efterrätter som kan göras dagen innan eller flera dagar innan om det är svårt att hinna med.

Cheesecake med hallonsås
75 g smör
ca 8 digestivekex
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl socker
200 g Philadelphiaost 
2 msk vaniljsocker
2,5 dl grädde

Ca 100 g vit choklad
Hallon

Smält smöret och kör det med digestivekexen i matberedaren.
Blanda socker, vaniljsocker, äggulor och ost till en smet. Vispa grädden och rör ned den. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned de i smeten.
Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant och häll på smeten.
Frys cheesecaken i minst 6 timmar.

Garnera den med hallon, hallonsås och hackad vit choklad.

Hallonsås
400 g hallon
1-2 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker

Lägg hallon, vaniljsocker och socker i en kastrull. Låt det koka upp, rör om och låt det sjuda en stund.
Häll hallonsåsen i en sil över en bunke och pressa hallonen med en sked tills det bara är kärnorna kvar.
För syrliga sås så kan ni hoppa över sockret.

Även denna kan ni förbereda dagen innan och värma till lite innan serveringen. 

Jag gjorde denna till julafton och då bytte jag ut digestivekexen mot pepparkakor, dubbla mängden ungefär. 


Har varit ute på morgonrundan i skogen med vovvarna. Vi bytte sanden mot snön!
Nu blir det en sen mysfrukost med mannen innan vi tar oss till gymmet. Ett träningspass behövs efter helgens godsaker...

KRAM




7 kommentarer:

  1. Hej där o God fortsättning på 2016!
    Å det såg smarrigt ut :)
    Här åker julsakerna idag, fy bubblan så rastlös jag är...
    Ha en fin lördag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Här har vi nyss vaknat, har ställt om oss helt, så skönt. Idag spricker dock bubblan och jag skall jobba kväll, men det gör inte så mycket. Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Mummsigt .....
    Gooo fortsättning på nya året ❤

    /Kram

    SvaraRadera
  4. Herregud så gott det ser ut.
    God fortsättning på nya året.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  5. Nu sitter jag här proppmätt...mannen har stekt entrecot med hasselbackspotatis och pepparsås...mums (och ett glas rött till ) jag gjorde förrätten, avocado, räkor, cremefräsch, lite rödlök, citron och en dillvippa...gott det med ;))...hoppas allt är bra med dej ;))....nu blir det Tv soffan och Stjärnorna på slottet i kväll ;)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Cheesecake smakar alltid gott. Hittade ett recept idag med nästan fröknäckebotten som jag ska prova någon dag. Kramar till dig! Anita

    SvaraRadera