lördag 17 augusti 2013

I´m a surviver
Som ni vet så har jag inte direkt gröna fingrar... Men ibland hittar jag växter som överlever hos mig ändå ;) 
För ett år sedan köpte jag detta stora olivträd. Det var 70 % rabatt så samma pris som ett litet ungefär så jag chansade på att det skulle klara sig under vintern vilket det gjorde bra. Jag fick rådet att ta ut det och lufta det och gjorde det några gånger i början av våren och glömde det ute när de sista frostnätterna kom. Olivträdet tappade då alla sina blad och jag var säker på att det hade dött. Men vi lät det stå kvar på sin soliga plats och det har hämtat sig rejält.
Får se om det klarar sig inne en vinter till....

Även vår japanska dvärgpil har gått ner för räkning ett par gånger denna sommaren. Helt enkelt för att bloggerskan har glömt att vattna det!! Istället för att slänga det så har vi ställt det i ett hörn av trädgården och nu har det fått komma upp på altanen igen.
Kanske bättre att plantera ut detta i landet och se om det överlever till våren?
Nån som vet?


Här är projekt sovrum igång! Mannen min målar väggar i mellansonens kommande sovrum och jag har målat sänggavel.
Letade massor inspiration igår kväll och jag vet ungefär hur jag vill ha det (jag har fått fria händer, sonen är mest intresserad av att få en tv till rummet..) får se om jag lyckas få till det efter min budget :)

Mamma och pappa har varit här och jag bakade en kladdkaka och glutenfri mandeltårta (till pappa) och mamma hade med sig nybakad äppelkaka så här har det fikats!!
Därför blir det nu en långpromenad med hundarna ;)

Ha det bäst!
KRAM

16 kommentarer:

 1. Härligt att det klarade sig -Olivträdet!
  Har tyvärr ingen aning om hur-vad-man ska göra/Kram Annmi

  SvaraRadera
 2. Jag hade kollat med en plantskola. Dom brukar kunna svara på det mesta. Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Inte dåligt, olivträd är ju verkligen inte lätta.

  Trevlig lördagskväll. Kram Madame Edith

  SvaraRadera
 4. Olivträd är några svåra rackare att hålla vid liv, härligt att du har fixat det. Ha en skön kväll. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Hoppas att jag också klarar att övervintra mina olivträd, de är såå fina nu! Jag planterade ut vår japanska dvärgpil och en liten dvärgsälg av nåt slag i rabatten för att de skulle få övervintra där. De klarade vintern och blev jättefina, så de fick stå kvar. Nu har de överlevt två vintrar ute, så jag kan rekommendera att testa i alla fall! //kram maria

  SvaraRadera
 6. Så fint med olivträd och härligt att det klarade sig!
  Ha en fin kväll!
  kram viktoria

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt att träden klarade sig, jag har allt annat än gröna fingrar.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Inte illa om du klarar att övervintra ett olivträd. Pilen tror jag att du ska plantera ut, så kommer den att ta sig till våren och bjuda på praktfull grönska. Go helg

  SvaraRadera
 9. Nä, olivträd har jag inte vågat mig på än :) men kladdkaka och äpplekaka är inte dumt *haha*

  ha en fortsatt fin helg.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 10. Så roligt att ditt olivträd överlevde. Mitt stod ju ute hela vintern och är stendött. Ska kolla efter ett nytt i morgon.
  Jag tror att din dvärgpil mår bättre av att få bo i en rabatt över vintern. Då slipper den de kraftiga temperaturskillnaderna som blir i en kruka. Annars ställ krukan i skuggan. Ju större kruka desto bättre.
  Lycka till.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Har också ett olivträd (första gången!) och det ska bli spännande att se om det klarar sig genom vintern, har läst att det ska stå på ett svalt ställe.. Kram Sara

  SvaraRadera
 12. Tack snälla du💗

  Åh va skoj med lite sovrumsfix, kul med fria händer också! Ska bli skoj att se det färdiga resultatet sen.

  KRAM

  SvaraRadera
 13. Skönt när man inte ger upp :)


  Www.mystyle.blo.gg

  SvaraRadera
 14. Fint olivträd. Vi ska köpa ett par till vår nya veranda nu när våren snart är här. Tror att körsbärsträdet kanske trivs bättre i rabatten. Saker i krukor tycker jag överhuvudtaget är svårt även om man byter jord och planterar om, ger näring när man ska och allt sådant. För mig funkar större saker bäst i "det fria" och så håller jag mig till blommor i krukor, det är lite lättare.
  Lycka till!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 15. Härligt när man lyckas få nåt att överleva trots att de där fingrarna inte är så värst gröna :) Jag kan inte komma med några tips egentligen, är kass på sånt, men kan tänka mig att pilen kan klara sig bättre i marken. Om den hinner bli lite etablerad vill säga, kanske kan dö av frosten om inte rötterna hunnit få fart liksom, eller jag vet inte.. Lycka till!

  Kul med projekt, har oxå en del framför mig, men tiden finns inte i den utsträckning jag vill.

  Kram och ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 16. Att få olivträd att överleva är inte lätt. Jag har två dvärgpilar (dock inte japanska) som har stått ute i krukor året runt åtminstonne i fem år. De trivs jättebra och har vuxit till sig rejält, men visst får de bättre förutsättningar om de planteras ned i jorden i tex. en rabatt. Vilken fika ni har njutit av - gott! Kram Camilla

  SvaraRadera