måndag 12 augusti 2013

Vardag igen och funderingar!
 
Första arbetsdagen är slut och vardagen är igång igen!
Dagen gick fort och förhoppningsvis kommer jag snart in i alla rutinerna oxå...Varje år på semestern har jag så mycket funderingar.
Så även i år. Ska jag söka mig om efter ett annat arbete, ska vi flytta till ett annat hus, ska vi flytta till annan ort, ska vi ha en liten kennel???
Frågetecknen är många och det är inte bara jag som kan bestämma vissa saker.
Vi är en familj med 5 personer varav 2 söner fortfarande bor kvar.
Men många funderingar finns där och jag känner att jag vill ha nån förändring här i livet... Inte för att jag inte trivs utan för att det nog är dags...
 


Kanske lugnar sig funderingarna nu när vardagen är igång?

Har ni förverkligat era drömmar (de behöver inte alltid vara så stora)?
Har ni vågat ta steget och lämna tryggheten och göra nåt annat?


Man vet vad man har men man vet inte vad man får!
Jag är den där personen som gillar trygghet men barnen är snart vuxna och jag börjar komma upp i åren ;) så det kanske snart är dags att våga!?

Kramisar
 

23 kommentarer:

 1. Ljuvliga foto...
  Ja,jag har förverkligat en dröm jag haft sedan jag var lite & det är att flytta hit till Hjo & nu bor jag med min älskling nere i Hamnområdet i Hjo (som du säkert vet) Älskar det /Kramar Annmi i Hjosolen

  SvaraRadera
 2. har läst att det är vanligt att man får sådana tankar just på semester. Men du är inte ensam kan jag lova. Jag har bytt jobb flera gånger (som sjuksköterska) till andra avdelningar och nu till kommun. Men tror det skulle vara ett större steg att flytta till en ny plats. Ni får fundera lite till och se om ni hittar något fint ställe.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Jag börjar också fundera en hel del under sommaren. En rad beslut har till exempel fattats den här sommaren. Men än har jag inte riktigt följt min dröm eller gjort något riktigt drastiskt. Lycka till med dina drömmar och funderingar. Kram.

  SvaraRadera
 4. Jag funderar i liknande banor. Men vi får nog sansa oss i några år. Men söka nytt jobb kan man ju göra nu:) Jag känner för något annat, men vet inte vad...
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. jag känner igen mig och brukar ha liknande funderingar...det tror jag nog att de flesta har ibland. Just nu skulle jag gärna vilja byta jobb, bostad har jag nyss bytt. Jag håller ju på att utbilda mig till massör och drömmer om att jobba med det på halvtid, så kommer det nog att bli men det tar lite tid.
  Ja ni får fortsätta att drömma och fundera så kommer ni nog fram till något bra!
  kramar viktoria

  SvaraRadera
 6. Ofta eller väldigt mycket surrar tankarna i mitt huvud på att göra andra saker, men det blir sällan så. Men jag och min make är mycket bra på att ha idéer båda två och ganska många blir genomförda, men de där lite större, nytt jobb, hus osv, det blir det sällan för att inte säga aldrig.
  Ha en bra kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 7. Känner så väl igen mig, ofta snurrar olika tankar o ideer i huvudet, men sålänge killarna bor hemma får de stannar där....En stor dröm jag har är att flytta till Italien om den blir sann ja det får väl framtiden utvisa. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 8. Ja det där med att släppa tryggheten vet jag allt om för tillfället med att säga upp sig efter 13 år från ett jobb där jag sitter så säkert man bara kan göra till något mycket mindre betydligt mindre betalt .....men jag måste släppa taget och våga göra något som jag verkligen tror kommer att bli såå bra för mig :)))
  Man ska ALLTID lyssna på sina tankar och drömmar.........i allafall börja där ;))

  Kram Thess

  SvaraRadera
 9. Det är svårt det där.... Men ja, jag har ju gjort det! Jag har tagit klivet ut i det okända och det är rätt häftigt. Även om jag fortfarande skakar på huvvet emellanåt och undrar vad jag pysslar med. Men häftigt. Och den största anledningen är att jag inte vill sitta på hemmet en dag och ångra att jag inte ens försökte. Det vore det enda som kan kallas ett misslyckande, att inte våga försöka :)

  SvaraRadera
 10. Känner såväl igen mig, måste göra något åt min arbets situation!!! Vet bara inte om jag ska sadla om helt eller bara byta inriktning.
  Allra helst skulle jag vilja vinna snuskigt mycket pengar, öppna en liten butik och fortsätta med att köra mina älskade klasser.
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Kan tro att sådana tankar kommer när man har varit hemma och ledig ett tag!
  Klart man ska försöka förvekliga sina drömmar stora som små...
  Lycka till
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 12. En stor dröm bär jag på som ofta "gnager" i huvudet, men att våga ta det stora steget beror nog på att det blir stor skillnad i ekonomin. Så det är nog mest där bekymret sitter...
  Kramis Kate

  SvaraRadera
 13. Litegrann har jag vågat... Och jag ska våga mer!

  Att säga upp sig tex var inte så stort som jag byggt upp det till attt vara...

  Lycka till med dina drömmar!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 14. vilka underbara foton!! och ja sommaren har verkligen varit underbar!!
  Jag mailade dig nyss.. nu finns glasboxarna igen!!
  KRAM!

  SvaraRadera
 15. Tycker du ska våga! Om du känner så... Lycka till!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 16. Go kväll!!
  Tänker precis så där... Inte om att flytta då eftersom vi STORMTRIVS här! Men jobbet... Det har gnagt ett tag nu. Så jag har börjat skicka in ansökningar lite här och var och till slut borde det ju hända något:-)
  Lycka till nu och våga!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 17. Samma här och nytt jobb blev det :) kram Diana

  SvaraRadera
 18. Jag tänkte starta igång en Träningsutmaing!
  Denna utmaning går mest ut på att hålla igång och röra på sig på en viss nivå under en viss tid varje vecka. Bestäm dig, utifrån ditt nuläge, hur mycket träning per vecka känns som realistiskt men ändå som en utmaning för dig. Är du nubörjare så börja med 30 min pass (förslagsvis raska promenader blandat med lite lite jogg) 3 gånger i veckan. Hur mycket vill du träna för att känna dig nöjd? För mig handlar det om runt en timme 3ggr i veckan!Kör igång redan idag!
  Kom ihåg att du tävlar mot dig själv, på dina villkor och utifrån dina egna förutsättningar! Du gör detta för din skull, en sådan här satsning på dig själv är du alltid värd!
  Veckovis kommer jag presentera veckans utmaning, varje vecka på tisdagar kommer en ny utmaning
  Rapportera varje dag du tränat och länka till mig så jag ser att ni tränar! (Jag länkar tillbaka till er vid varje utmaning så alla kan följa er träning) Skriv gärna en kommentar på min blogg också så jag inte missar någon.
  Vill du vara med? Anmäl dig här på min blogg genom att kommentera: http://husinspirationinredning.blogspot.se/2013/08/traningsutmaning_13.html

  SvaraRadera
 19. Yepp visst funderar man! När barnen börjar bli stora och vad man vill ha för riktning då... Själv ska jag försöka bli lite offensiv att kolla in nya jobb, men det tar ganska mycket energi. Jag vill jobba närmare hemmavid - nu kan jag ju inte komma mer närmare än hemma efersom jag jobbar mest hemma - hm - men det är väl just det som jag vill komma ifrån ;=) Vi har folk runt oss som börjar flytta men det är inte aktuellt för oss ännu då vi bor så bra mellan två arbetsorter, men det är lätt att bli lite påverkad av vad andra gör. KRAM Milla

  SvaraRadera
 20. Jag tröttnade ju på att jobba på SAPA och bestämde mig för att börja jobba som hästskötare på heltid år 2000. Sa upp jobb och lägenhet och sålde bilen och bara drog. Och nu 13 år senare med facit i hand så kunde jag inte ha tagit ett bättre beslut. Men att jag vågade det kan jag knappt förstå idag. :0)
  Sen var det ju ett stort beslut jag tog för två och ett halvt år sedan när de flyttade lagret jag jobbade på här i Enköping. När jag bestämde att jag inte ville följa med och börja pendla utan beslutade mig för att plugga på universitet istället. Och där är jag idag och vi får se vad det leder till men jag har inte ångrat det beslutet en sekund. :0)

  Ha en bra dag!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 21. Åhhh, vad jag känner igen mig. Min hjärna går också på högvarv den här tiden på året. precis samma funderingar har jag... Jag har bytt yrke och gått i skolan mycket de sista åren, så jag har väl vågat på ett sätt antar jag. Men nu har jag mer funderingar på hur man skulle kunna slippa ekorrhjulet, hur man skulle kunna down-shifta. Jag tror att både jag och familjen skulle må bra av det. Kanske komma ut på landet, jobba mindre och få mer frihet. Jag vet inte... men det hade sannerligen varit härligt!

  Lycka till :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 22. Det var många funderingar du har;)).....jag är nog en "fegis"....jag har många idéer, men det blir inte många gjorda tyvärr...är nog lite för "bekväm" av mej ;)....men man ska nog följa sitt hjärta , då bli det bäst!
  Kram bia

  SvaraRadera
 23. Men oj vad jag känner igen mig i dina funderingar. Kunde lika gärna varit jag som skrivit!
  Jag skulle önska att jag vågade mer....

  Hoppas någon av dina funderingar och drömmar slår in!

  Kram Helena

  SvaraRadera