tisdag 24 april 2012

Altanfunderingar

Bild från www.interiorguiden.se
Nu när det börjar närma sig ute tider så  funderar jag lite över altanen. När vi  (min man då...) byggde altanen så gjorde vi ett stort altandäck som min bästaste vän rådde mig till. Det är ju på altanen vi sitter, gräset används mest av hundarna. Mannen min tyckte att vi skulle ha lite  mer vindskydd medan jag ville ha det öppet. Jag har ändrat mig nu och vill ha det mer inbyggt. Vi har inget tak bara en markis över "matplatsen", där vi har sofforna skulle jag vilja ha det lite mer som på denna bilden men inte så lätt att få till det så här.....
Tål att fundera på och leta fler inspirationsbilder!


Idag har vi faktiskt haft lite skön sol här i Småland.


Nu tar jag soffan i besittning:)
Ha det gott!
Kram Suss

10 kommentarer:

 1. Tack för finfin inspirationsbilder! Vi funderar också på hur vi ska lösa altanfrågan. Stort trädäck, men saknar rumskänslan!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja vi funderaade också över hur vi skulle lösa altanproblemet vid poolen! Vi sprang med dynor mest hela tiden! Sedan köpte vi möbelskydd, men det blev fuktigt ändå! Vi beslutade tillslut att det fick bli ett poolhus, som skulle skydda möblerna!
  Med vårat väder kan det vara skönt att kunna goa in sig i ett litet hus!

  Tänk jag trodde inte du var från småland, trodde du kom från typ Västeråstrakten!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Vilka spännande altanfunderingar!
  Vi har också en altan utan tak, jag skulle vilja ha det men är rädd för att det blir för mörkt i vårt vardagsrum då, ja ja det är inte aktuellt för oss just nu, nu är det trädgårdsfunderingar som hägrar;)
  Är du trädgårdsintresserad?

  Ha det gott!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 4. Hejsan, ja, det finns så mycket fint man kan göra :) Så fint på bilden, det ser ut att vara sånt tygtak man kan dra undan när man vill, det är ju en superbra lösning!
  Kul att se din fina höganäskanna,jag har också dem, mycket mattallrikar i den gröna, sen har jag mycket assietter m.m. i den ljusgröna som matchar till. Om jag ska vara ärlig så har jag inte packat upp det efter min senaste flytt för snart 4 år sedan ;) Man kanske vill ha det senare i livet...
  Ha en fin fortsättning på veckan, kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Ååååh vilken suuuuperfin inspiration!!! Ser väldans inbjudande ut att slå sig ner där, ombonat, mysig och samtidigt stilrent - me like!!!!!

  Kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Det är ju en helt underbar bild du visar. En altan att önska sig helt klart! Och nu kan man ju börja hoppas på altanliv. Idag har faktiskt både sol och värme visat sig här hos oss. :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 7. Underbar bild, kul med altanplanering :) kram Diana

  SvaraRadera
 8. Jag sitter också och funderar över vår altan. Byggde ut den förra året och nu får jag liksom inte till det.
  Vann en jättemöbel i konstrotting nyligen, en hörnsoffa liknande de på bilden, men den passar liksom inte in här. Det blir inte bra. Tyvärr...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Google och andra bloggar är verkligen en källa till inspiration..man kan hitta precis det man vill!!
  Lycka till med planeringen!

  ha en fin dag!! Kram sanne

  SvaraRadera
 10. Altanen såg jättemysig ut, förstår att du blev inspirerad.
  Härlig bild på hundarna!

  Ha en fin dag!

  Kram
  Johanna

  SvaraRadera