Måndag igen men ett plus denna vecka är att vi börjar med korta fredagar varannan vecka och denna fredag är det min korta!
Har som vanligt varit ute och promenerat med doggisarna, försöker få till PW när jag är ute eftersom det är enda "träningen" som funkar nu. Gymet och löpträning får vänta ett tag tills höften känns ok igen.
Fortsätter att trotsa rusket med att tända en massa ljus :)
De pratade om ryssvärme till helgen men det såg inte så lovande ut nu längre...
Lite sysslor kvar att göra sen blir det te i min Höganäskanna som jag plockade fram igår. Har inte använt detta på jättelänge, gillar inte färgen...hade varit bättre med svart eller vitt.... Men när jag köpte dem så var det grönt som gällde :)
Enligt önskemål kommer det recept på
Flätade limpor 2 st
7 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 msk salt
1,5 msk socker
1 dl olja
2 ägg
Drygt 2 l mjöl
Uppvispat ägg till pensling
Vallmofrö
Häll vatten i degbunken och smula i jästen. Tillsätt salt, socker, olja och ägg. Rör om så att jästen löser sig.
Arbeta in så mycket mjöl att degen är blank och släpper bunken.
Jäs degen ca 30 min.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar, gör en fläta av varje del.
Jäs på plåt ca 30 min. Pensla med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda på 2:a falsen i 30-40 min.
Detta GI-brödet
länkar jag till igen här.
Önskar en skön afton denna måndag.
Kram Suss
Flätade limpor 2 st
7 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 msk salt
1,5 msk socker
1 dl olja
2 ägg
Drygt 2 l mjöl
Uppvispat ägg till pensling
Vallmofrö
Häll vatten i degbunken och smula i jästen. Tillsätt salt, socker, olja och ägg. Rör om så att jästen löser sig.
Arbeta in så mycket mjöl att degen är blank och släpper bunken.
Jäs degen ca 30 min.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar, gör en fläta av varje del.
Jäs på plåt ca 30 min. Pensla med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda på 2:a falsen i 30-40 min.
Detta GI-brödet
länkar jag till igen här.
Önskar en skön afton denna måndag.
Kram Suss
Ja, tänk att allt ska vara svart/vitt nu... ;)
SvaraRaderaSå mysigt med lyktan och härligt med kort fredag!
Kram / Maria
Åhh recept tackar jag inte nej till brödet såg himla gott ut.
SvaraRaderaVisst är det härligt med tidiga fredagar, jag slutar tidigt var 3e fredag på mitt jobb- vilket är nu på fredag :)
Ha en fin vecka!
Bröden ser riktigt goda ut. Jag tycker du ska låta din snygga gröna kanna vara framme. Små färgklickar här och där piggar upp!
SvaraRaderaKram
Wow, vilka fina bröd, de ser goda ut. Vi har en likadan tekanna fast i knallblått, så din gröna är helt klart bättre:) kramkram
SvaraRaderaDet där gi brödet såg grymt ut:-) Ja du här blir det ingen träning alls, borde nog haft en hund jag med;-)
SvaraRaderaJag som började så bra med gymmet. Nu är det bara träning av den här förbannade handleden som gäller;-)
Kramen Jenny
Mums, måste jag prova :) Kortfredag låter toppen..kram Diana
SvaraRaderaTack för receptet på bröden - ser ljuvliga ut :) Vart kommer lyktan ifrån? Suuuperfin!
SvaraRaderaKram
ja du det är många som har "höstiga" inlägg med plädmys och ljus..inte kan man tro att det är maj snart!!
SvaraRaderaHa det gott!! Kram sanne