fredag 16 augusti 2013

Freeeedag!




Det bästa med att jobba och vara inne i vardagslunken igen är fredagskänslan!
Under semestern har jag inte riktigt haft koll på dagarna... men idag kände jag minsann vilken dag det var när jag klev upp :)

Slutade tidigare idag så jag har hunnit med promenad och pass på gymet.
Nu har jag bänkat mig här i favorithörnan. Ett par nya saker har tillkommit och i väntan på att hitta nya kuddar som passar så har den som varit ute i soffan fått komma in, ska försöka få lite mjukare romantiskare ;) här hemma. Får se hur det går.

Filt - Ikea
Kudde - Indiska
Spotlight - Ikea
Ljuslykta - Åhléns



I onsdags beställde vi en ny säng. Vi var oxå och tittade på bäddsoffa. Jag har sett några snygga men det går inte att hitta någon som är vit vilket jag vill ha. Har velat ha vita soffor i vardagsrummet länge men mannen ger sig inte i den frågan (inte än...) för han är säker på att den kommer vara skitig jämt!
Bäddsoffan vill jag i alla fall att den ska vara vit. Inte beige eller ljus grå utan vit!
De enda jag hittar som har det är Ikea och då med tvättbar klädsel.

Ektorp

Karlstad


Dessa två väljer vi emellan. Jag gillar mest Ektorp för den ger lite mjukare känsla och på Karlstad-soffan är jag rädd att sängen under syns för väl.
Men både mannen och äldste sonen (som kommer sova ganska mycket i den) tyckte att det var skönare bädd i Karlstad... Kanske kan jag mjuka upp den med fäll, filt och kuddar. Sängen under syntes inte så väl i varuhuset men kommer den göra det hemma??

Vad tycker ni?
Någon som har nån av dessa som kan ge mig tips?


Önskar er alla en underbar helg!
Kram kram








24 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi har den vita Ektorpbäddsoffan och den är,i mitt tycke,stenhård!
    Det är ingen som vill varesig sitta eller sova i den :-(

    Mvh
    Johanna, Sundsvall

    SvaraRadera
  2. Åh,så fint du har det :)
    /Fredagskramar Annmi

    SvaraRadera
  3. Ja visst är det härligt med fredag.
    Ta en soffan som är skönast att sova i.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Heja fredagskänslan! Håller med att det är det bästa med vardagen.

    En ny säng är något vi verkligen skulle behöva, lyxigt. Kram Nina

    SvaraRadera
  5. Visst är det härligt.. Precis så kände o tänkte jag idag efter min första vecka på jobbet efter semestern, Freeeedag.. Gud så skönt!
    Hoppas du har en mysig kväll, jag sitter o kollar runt på lite bloggar och jobbar lite, med ett glas rött vid min sida.
    Stor kram
    på dig.
    Jessica

    SvaraRadera
  6. Jag delar en 3-sitsig Ektorp med min fyrbente kompis. Den är köpt begagnad och är stoppad både med fjäder och skumgummiliknande (heter kanske kallskum) i sittdynorna, en sida av varje. Alltså mjuk att ligga i på fjädersidan. Vad jag uppfattade då jag köpte den sa förre ägaren att den var köpt innan IKEA bytte till endast kallskum? Så håller man sig till nyköp är den nog hårdare att sitta i. Så jag hade tur för den är underbart mjuk.
    Har tvättat klädseln och ja, har man en stooor maskin funkar det nog, men för min del så får jag tvätta en del i taget och att sen få den slät, nja, det är svårt. Kanske funkar det i tumlare? Och själva tyget runt om, det är svårt att få in i en maskin, då gäller kanske kemtvätt, vad vet jag.
    I alla fall vill jag inte vara utan min Ektorp och inte hunden heller, hon smyger dit på nätterna och sträcker ut sig raklång och sover gott i den. Men jag har alltid extra tyg på sittdelarna för att spara klädseln.
    Det var min erfarenhet.
    Stinas Matte

    SvaraRadera
  7. De tror jag du fixar galant. Lycka till. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Håller med!! Fredagskänslan är tillbaka:)
    Jag vet inte något om någon av dem som bäddsoffor så kan tyvärr inte ge något tips. Hoppas det blir bra vilken ni än väljer iaf!

    Kram fredrika

    SvaraRadera
  9. Ta den som är skönast att sova i. Tycker att Karlstad är fin, lite stilren och enkel.
    Kram och ha en skön fredag.
    Helena

    SvaraRadera
  10. Haha, du tänker som jag - fördelen med att ha börjat jobba igen är att få känna fredagskänslan!

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  11. Håller med Helena, jag tycker Karlstad är riktigt snygg ock killarna tyckte ju den var skönast att ligga i, har själv en Ektorp men inte bädd, är lite trött på den.
    Ha en härlig helg
    Kram

    SvaraRadera
  12. Själv har jag Ektorp, en vanlig tvåa i vitt. Fungerar perfekt att ta av och tvätta i 60 grader. Väldigt nöjd med den! Låter t o m lilla vovven ligga i soffan, det du! ;) :) Trodde jag väl aldrig om mig själv! ;)
    F´låt... men jag är skeptiskt mot ditt romantiska... känns inte som du... men jag kan ha fel ;) Obs! Ingen kritik, men jag kan inte tänka mig det, bara :) För övrigt har du ju supersnyggt hemma som det är! :)
    Kram och ha en fin helg!
    /Maria

    SvaraRadera
  13. Ja härliga fredag!
    Ja, håller med dig, Eketorp är bra mycket snyggare!
    Ha en fin helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  14. Jag skulle välja karlstad för den är så snygg!
    Jag som vill försöka få ut allt det romantiska hemma hos mig :)
    Kram viktoria

    SvaraRadera
  15. Ektorp har min son....och jag får tyvärr ont i ryggen av den men det är kanske bara jag. Karlstad röstar jag på!

    KRAM, ha en fin helg

    Lotta


    SvaraRadera
  16. Vitt så klart!! Har 2 vita soffor här hemma nere i källaren och två hundar och en massa dagbarn. Hälsa mannen att det fungerar utmärkt!! Tonårsdottern har också en i sitt rum!
    Önskar dig en toppenlördag! Själva ska vi på MH-test med Sixten i Eskilstuna idag och alla hans kullsyskon med övernattning på hotell och middag, med mer träning för instruktör på söndagen!! Ska bli jättekul!
    Kram Kate

    SvaraRadera
  17. Härligt med fredagsfeeling :), vit såklart kramar Diana

    SvaraRadera
  18. Vi har två ektorp vita, som används dagligen av både djur och ungar, inga problem. Tvättar överdragen ca 2ggr /år, funkar bra.:-) De är jättesköna att sitta i, men hur bäddsoffan är vet jag inte. :-) kram och ha en riktigt skön helg/Laila

    SvaraRadera
  19. Tycker du ska gå på den med skönast bädd. tror du kan mjuka upp den absolut. ha en riktigt härlig lördag! Kramar Nilla

    SvaraRadera
  20. Vilken fin hörna.
    Ektorps soffor har vi, de är sköna. Men deras bäddsoffa har vi ingen erfarenhet av. Kram.

    SvaraRadera
  21. Vi har gråa Ektorp i vardagsrummet, trivs jättebra med dem, och så har vi en vit (som jag tror är Karlstad, har tagit över den efter min syster) i vårt tv-rum. Jag har vita överkast som jag bäddar in dynorna i, de går lättare och snabbare att tvätta, så behöver man inte tvätta överdragen till dynorna lika ofta... //kram maria

    SvaraRadera
  22. Fina vardagrummet! Fredagar är absolut speciella :)
    <3 Jennie

    SvaraRadera
  23. Hej Suss, svaret på din fråga ang moodboardet jag gjort i dagens inlägg, är att jag använt mig av simpla "paint", tycker det är enklare än "photoscape" när det gäller just moodboards. :-) Jag "klipper" ut bilder med skärmklippverktyget som finns i datorn och klistrar in det i paint, och genom att välja genomskinlig markering, så kan man lägga bilderna ovanpå varandra. Lycka till! :-) /Laila

    SvaraRadera
  24. Vi köpte en vit soffa på Ikea för ca 1.5 år sedan och jag kan lova att min man var inte lätt övertalad, han sa samma den blir skitig. Men då får vi väl tvätta den då...vilka vi, ja jag gör det bara jag får en vit soffa . Sagt och gjor det kom hem en Kivik som vi är supernöjda med och maken hjälper mig och tvätta....:)

    Kram Anna

    SvaraRadera