onsdag 3 juli 2013

Goda kryddor




Med goda kryddor från vår lilla odling gjorde mannen min en jättegod kyckling igår.
Kryddorna rosmarin, citronmelis och basilika blandas med olja, salt och peppar i mortel och sen gnider man in kycklingen med blandningen.







Gott till wokgrönsaker och en klick turkisk yougurt.





Ikväll har vi varit med goda vänner på räkfrossa på hotellet, jättegott. Mysigt att träffa vännerna och få en lite paus från pysslet här hemma.
Men nu är det några valpar som ska badas.



Hoppas ni haft en bra mitt i veckan dag!

Kram 













13 kommentarer:

  1. Oooo såå gottit med räkfrossa & älskar örter/kryddor Kramar Annmi

    SvaraRadera
  2. Gott och nyttigt :) kram Diana

    SvaraRadera
  3. Mums! Jag tillagar hel kyckling alldeles för sällan, det blir så himla saftigt!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Så mysigt att få träffa er kära vänner!!!

    Kycklingen ser supergod ut :-) härligt med egna kryddor!

    Kramis Ulrika

    SvaraRadera
  5. Vad härligt med egenodlat. Det blir nog inte något av mina kryddor som jag odlat i krukor......jag är inget bra på det där haha. Önskar dig en fin dag. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Härligt med färska kryddor!
    Hoppas kvällen blev lyckad igår:)
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Mmm det lät ju jättegott. De flesta kryddor övervintrar hos oss förutom de med tunna blad så som basilika och citronmeliss. Har funderat på att skaffa ett sådant där litet växthus från Ikea och odla bailika i det under vår vinter.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  8. men ååå det där lät gott! å tack för tipset! Vi undrade just vad vi ska med all citronmeliss till..;) det enda jag kunde komma på var att lägga bladen i vatten för supergod dryck...men det där måste testas..
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  9. Såg gott ut det där.

    Jasså, de har räkfrossa till och med i lilla stan?!! Inte dåligt. ;0)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  10. Hej på dig! Vad fin, mysig och inspirerande din blogg är:-)Måste testa denna kyckling, jag vet ju att du är en mästerkock i köket så detta är säkert lika super som all annan mat du och mannen gör!!Ha en skön semester! Kram Petra

    SvaraRadera
  11. Vad gott det verkar...mm...hos oss blir det en riktig räksallad idag....men först
    en power walk...nu har jag kommit igång, hihi...
    Kram bia

    SvaraRadera
  12. Mmmm, det är ju obeskrivligt lyxigt att få krydda maten med egenodlade kryddor. Det lät verkligen mums!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Fräscht, gott o nyttigt. Färska kryddor det bästa man kan ha till all matlagning. Kramisar Tina

    SvaraRadera