lördag 13 juli 2013

Första lediga dagen...
Första lediga dagen på min semester och sista dagen med en valp i huset!
Natten mellan den 9 - 10 maj födde vår Svea 9 valpar. Drygt 2 månader sen, den tiden har gått så fort och det har verkligen varit en upplevelse!!
Spännande och roligt att få se de små valparna att växa, bli större och utvecklas. Det har varit mycket jobb med med skötseln av valparna, all kontakt med valpköpare, papper och saker som ska ordnas, ta bilder och göra inlägg varje dag och dessutom många som varit här och tittat på de små. Men allt har varit såå roligt!!
Det har gett mig så mycket och jag kommer gärna att göra det igen. Men då ska jag kunna behålla en valp!
Det har blivit många tårar när de flyttat och extra jobbigt när Alice åkte idag men jag vet att hon oxå kommer få det jättebra som de andra.

Hon myste lite extra med mamma Svea igår.
Nu har valphinder av alla de slag plockats bort, möbler har ställts tillbaka och livet återgår till det vanliga här på Sjuan med bara 2 vuxna hundar (vilket är väldigt smidigt ;)) som husdjur...


Igår plockade vi lite rädisor ifrån våra "land" i pallkragarna. Jättegott i salladen.Blir lite mer pyssel i trädgården nu. Sen en promenad med vovvarna innan det är dags för middagen med grillade sillknyten. Och ett glas vitt till det behövs nog idag!


Ha en fin lördagskväll!
Kramisar 

21 kommentarer:

 1. Så ljuvliga foto på dem & jag förstår tårar & saknaden...
  Gottit med Rädisor & ta du ett extra glas Vitt ikväll *Skååååååål //Annmi

  SvaraRadera
 2. Å, har tänkt på dej idag, det måste ha varit tufft att lämna iväg den sista lilla... Önskar dej en skön ledighet och sommar, här är bubblet upphällt och grillningen avklarad! :-) //kram maria

  SvaraRadera
 3. Det måste eka tomt efter så många små. Jag vet ju hur mycket action det är i EN valp när man får hem den. Förstår att det varit både roligt och jobbigt. Vad säjer Svea om saken då? Hon kanske tycker som du; både ledsamt och skönt ;)

  Hoppas din kväll blir fin!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Usch så tråkigtäven om man förstår att det måste bli så. Vi har vår lilla Zelda som nu är fyra månader och jag har redan börjat prata om nästa, om 2-3 år ska det bli en till om jag får bestämma. Kan man ha en så kan man ha två. Ni får njuta av era fina vuxna och dom behöver man inte passa på samma sätt eller springa efter och kolla vad dom stoppar i munnen, just nu känns det som vi gör båda hela tiden.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag nyfiken. Grillade sillknyten?? Vad är det?? Aldrig hört talas om, recept skulle vara kul. Ha en mysig kväll vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Så underbart söta, både Svea och den lilla!

  Härligt med semester, min första dag här också:)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Åh, det känns att lämna iväg de små... jag vet :-) Smidigt med vuxna, men de små är bara såååå söta :-) Gott att allt blir som vanligt igen efter allt arbete med kullen. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Kan tänka mig de blandade känslorna med valparna..... Lyx med egenodlade rädisor...mums. Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Åå va härligt att börja semestern nu..;)
  Kan förstå att det är alldeles extra känsloladdat då den sista valpen flyttar..
  Men jag slås av det otroliga i hur mycket de verkligen växer på så kort tid. Jag minns ju hur pyttiga de var då de var nyfödda...å nu såå stor redan...;) Kan tänka mig att det skulle vara rätt jobbigt för mamma Svea att ta hand om så många stora klumpedunsar...;)
  Men de är ju så bedårande så hälften vore nog..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 10. Jöses så söt... Förstår att det måste varit tårdrypande att lämna iväg charmtrollen, en efter en.
  Underbart med semester! Jag har också börjat min nu. :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Jag är så blödig, sitter och gråter precis som att det var jag som "blev av" med de små gulliga rackarna. Älskar djur, i synnerhet hundar, och känner så mycket för dem. Förstår att det måste vara lite skönt samtidigt såklart, lite frihet tillbaka :)

  Grillade sillknyten, det lät mumsigt, får du gärna skriva och visa mer om :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Härligt med semester och ledighet. Förstår att det varit kärt besvär med alla valparna.
  Ha en fin söndag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 13. Förstår att det blir fruktansvärt tomt, men samtidigt ändå lite skönt att livet återgår till det normala igen. Det har varit jättekul ett följa era små valpar.
  Kram på dig och ha en fin söndag!
  /Maria

  SvaraRadera
 14. Det är ju bara så fantastiskt sött och härligt med valpar. Men även en hel del jobb. Kan tänka mig att det är blandade känslor när de åker... men det går ju inte att behålla alla själv!

  SvaraRadera
 15. Men, guuuud! Kanske både skönt och sorgligt! På samma gång! För de är ju så himmelens sööööta! Och buuusiga kan jag tänka mig... :)

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 16. Valparna är så söta och jag har velat gosa med dem allihopa! Förstår att det har varit mycket arbete men roligt och känslosamt samtidigt.
  Jättefina vovvar - fint att veta att de alla kommer till bra hem <3

  Rädisor är mina favvisar just nu! Älskar dem.

  Ha det så skönt och njut av fina sommaren

  KRAM

  SvaraRadera
 17. Vet inte om jag gillar att kika in här. . . galet söta hundar, vill så gärna ha, men ska inte. . .

  SvaraRadera
 18. Vilken sommar ni fick med de små underverken! Sååå söta! Hoppas Svea tar det bra hon också.
  Hoppas ni får en underbar semester nu och njuter av ledigheten!
  KRAM Judita

  SvaraRadera
 19. Förstår att det har varit en härligt intensiv tid. Så fina bilder på mamma och valp.
  Kram

  SvaraRadera
 20. Alice får det säkert bra ;)))..........men jag förstår hur du känner det...men du har ju härliga Svea kvar hos dej;)))
  Ha det så gott!!
  Kramis bia

  SvaraRadera
 21. Så fina bilder. Kan tänka mig att det blir tyst i huset när alla dom små flyttat ut. Härligt med egen skörd. Kram Anita

  SvaraRadera