måndag 4 maj 2015

Ny vecka med funderingar...Veckan är igång och här händer det en del nu. Av olika slag.
Jag har mycket funderingar runt mina ögon.
På torsdag ska jag till ögonkliniken i Värnamo. Min syn har varit dålig sen jag gick i fyran typ och det blir sämre hela tiden.
Jag har också problem med att ögonen "rinner" mestadels av tiden. Detta beror på att jag har ett överhäng på mina ögonlock och det är operation som gäller om jag ska slippa detta.
Så mycket vattenfast smink som möjligt är det som gäller men det räcker inte riktigt, utkletat smink ibland ändå....


Har testat olika droppar och olika linsvätskor men det blir inte bättre.
Och tänk så fantastiskt skönt att slipa linser och glasögon!
Nu "blickar jag framåt" och hoppas på att det blir operation (operationer) men ska erkänna att jag är livrädd inför detta och det kostar ju en hel del pengar...
Nån som har opererat sitt synfel (linsbyte) och/eller ögonlocken?
Vill gärna veta mer!Måndag kväll redan.
Jag har varit på bankbesök, handlat, hämtat paket och gått en timme med hundarna. 
Nyduschad ska jag nu sätta mig och äta middag (alldeles för sent...)

Hoppas ni haft en bra start på veckan!?
KRAM

24 kommentarer:

 1. Åhh, lycka till med allt. Har själv funderat på ögonlocken som börjar hänga och tårarna som forsar jämt.. speciellt när jag kommer ut.
  Min mamma har gjort en op av ögonlock och påsar under ögonen, och det gjordes under lokalbedövning vill jag minnas. Så jag håller tummar och tår och hoppas du får fin hjälp!
  Kram Kate

  SvaraRadera
 2. Jag har massor av vänner som fått operation gratis för att de har så mycket besvär. De har fått remissen av sin optiker, så kolla det du. Jag har tom rekommenderat en del att gå och kolla om de får det gratis och det har de fått, så det tycker jag du skall göra också.
  Kram kram Helena

  SvaraRadera
 3. Jag skulle oxå vilja operera mina ögon, linsen men är livrädd för att något skall gå fel. Men så skönt att slippa linser o glasögon, bara att stiga upp tex på natten och se perfekt. Undra hur det blir med ålderdomens syn på nära håll?

  SvaraRadera
 4. Det kommer gå bra !!
  Jag har en kompis som har gjort linsbyte och efter alla dessa år med glasögon har hon idag bättre syn än dom flesta.. och även när det gäller färger…
  genom att linsen är helt klar ser hon tydligen färger och nyanser i färger som jag inte ens ser ..
  Tror det kommer att bli jättebra !
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 5. Har en nära vän som gjort det och är helnöjd, om du vill kan jag be henne beskriva allt och skicka dig i ett mejl.. ?

  SvaraRadera
 6. Mycket att fundera på förstår jag... Jag har en väninna som lyft ögonlocken och hon är nöjd och allt har gått fint. Hon gjorde det på en klinik i Malmö tror jag.
  Förstår att du funderar på det för att det är besvärande med rinnande ögon.
  Hoppas du kommer fram till ett beslut som känns rätt för dig.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Förstår du funderar! Men om det går och allt kan bli så mycket bättre är det ju verkligen en investering för dig själv o massa kvalite' -- hoppas det kan funka bra för dig! Helt ok start här trots trista regnet, jag som vattnade i trädgården igår ;)

  SvaraRadera
 8. Jobbiga funderingar. Synen är ju viktig men jag vet dessvärre inget om detta. Lycka till! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 9. Maken gjorde linsbyte hos medmira ,blev inte bra. Har varit väldigt tufft, väldigt jobbigt. Han är tvungen att ha glasögon på jobbet och ögon är torra så han får använda droppar. När det är mörkt är bilkörningen jobbig. Samt mycket ljuskänslig. Blir trött. De har gjort eftervård med laser , då brände de ena ögat. Det finns inget mer att göra. Ögonlock operation gjorde min svägerska igen det har gått inom vården.

  SvaraRadera
 10. Kan tänka mig att det är mycket funderingar och förstår din problematik. Min mamma opererade sina ögonlock och det r över tio år sedan och det är fortfarande väldigt fint och hon är supernöjd. När du väl bestämt dig tror jag det blir jätte bra. Lycka till med allt. Kram Anette

  SvaraRadera
 11. Ögonlocksop har jag varit med på måånga. Det görs i lokalbedövning, de säger att sprutan gör riktigt ont... men sen gör det ju inte ont alls under själva operationen. Man blundar så du lär inte se några instrument. Det är en smidig operation men man ser ut som f.n efteråt med blåmärken utan dess like.... Men det blir fina resultat (på de jag har sett). Linsbyte har jag bara vart med om vid grå starr, aldrig i korrigeringssyfte så det vet jag inget om. Men det är väl ändå så att man får ha t ex läsglasögon för linsen kan ju inte ackommodera och ställa in sig efter avstånd? Lycka till!
  Kram J

  SvaraRadera
 12. Jag och maken har båda opererat våra ögon på en klinik i Malmö, 2008, och är toppennöjda båda två. Synd bara att vi inte gjorde det tidigare. Vi gjorde en ögonlaser.
  Hoppas det går bra för dig, kram!

  SvaraRadera
 13. Förstår att du är lite nervös. Men tänk så bra de kan bli. Jag fick glasögon för ca 6 månader sen. Tycker inte alls om de och vill ha linser (vilket jag tycker är otäckt)eller operera mig. Men de är ju dyrt. Kram

  SvaraRadera
 14. Tyvärr ingen erfarenhet av detta. Jag är glasögonorm och använder linser ibland... Lycka till!
  Jag hade en bra start på veckan, tjejmiddag i går kväll. Ikväll blir det Maxi, inte lika roligt ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 15. Å din stackare. Hoppas du kan få god hjälp av op. Kram.

  SvaraRadera
 16. Förstår att det känns lite otäckt och oroligt men jag hoppas att allt går bra, har själv linser och funderar på att göra en ögonlaser så att man slipper allt det där.. Men som du skriver det är lite pengar som måste ut då. Hoppas du har en bra tisdag. Kram Eva

  SvaraRadera
 17. Har ingen erfarenhet...förstår att du funderar. Själv har jag glasögon (progressiva sådana) och jag tycker det funkar bra, men helst skulle jag
  ju vilja slippa glasögon förstås ;)).....trädgårdsarbetet gick segt, känns i ryggen (jag som har dålig rygg )...tur att vi har en liten trädgård...klippte bara ner rosorna och humlen....fukten låg på marken så det dammade inte iaf ;))...i morgon blir det hårfrissan ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
 18. Jag har tyvärr ingen erfarenhet själv, men känner flera som opererat ögonen (dock inte ögonlocken). Deras operationer har gått bra och de är mycket nöjda idag. Lycka till!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 19. Åh vad jobbigt, men så skönt om du går igenom din operation. Har ingen erfarenhet själv, men skulle vilja operera ögonen bara för att slippa glasögonen. ibland så är det så jobbigt att ha dem där på nästippen. Linser fixar jag inte.

  Lycka till

  kram Kajsa

  SvaraRadera
 20. Jag har ingen erfarenhet. Men jag håller tummar och tår att det blir till det bästa för dig.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 21. Du är jättesöt som du är men om du har besvär kan det vara värt att fundera på en operation. En av mina nära vänner har opererat ögonlocken och är väldigt nöjd.
  Susanne

  SvaraRadera
 22. Så tråkigt med dina ögon. Hoppas operationen gör så du inte lider mer. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 23. Min man böt linserna i båda ögonen för 3 år sedan.Han var väldigt närsynt, tränar mkt och var totalt less på linser o glasögon som inte funkade vid träning.Allt gick bra men fick efterstarr på ett öga förra året.detta justerades med laser och han är mycket nöjd. ångrade att han inte gjort det tidigare./Maria

  SvaraRadera
 24. Jag har precis opererat bort hängande ögonlock och påsar under ögonen. Jag gjorde det i måndags och just nu ser jag ut som ett smärre monster men jag har full tillförsikt att det kommer bli superbra :). Jag gjorde det hos dr. Saidian på Proforma Clinic i Stockholm. Rekommenderas varmt!!
  Kram Ulrica

  SvaraRadera