tisdag 7 februari 2017

Gröna växter


Jag har inga gröna fingrar. Men jag gillar gröna växter.
Och de gröna växterna brukar funka hos mig men så fort det är nåt som blommar så tar jag död på de direkt...


Har plockat bort några blad från min Monstera och satt i vatten. Den som jag var lite orolig för om jag skulle klara, den växer rejält. Än så länge...Och mina olivträd skjuter skott som bara den men sen rätt som det är så tappar de en massa blad. Vet inte varför de gör så men det största olivträdet har jag haft i flera år och trott många gånger att det varit dött men det har kommit tillbaka varje gång. Så släng inte era olivträd om ni tror att de är döda utan ger de en ny chans.


Har varit ute på min kvällsrunda med Svea. Något optimistisk gick jag skogsrunda utan pannlampan med mig, det var väldigt mörkt på slutet men som tur var så hittade Svea var i skulle gå.
Jag har haft huvudvärk hela eftermiddagen och känner mig extra slö så förutom lite tvättfix så blir det extra lugn kväll.

Ha en skön tisdagskväll!
K R A M
12 kommentarer:

 1. Hallå... Jag tror olivträden är som en fikus, att den "lövar" av ibland och sen skjuter nya skott och blad... (tror).
  Jag som har tänkt att jag ska läsa en bok i månaden det här året, för hur svårt kan det vara... och jag har inte börjat än.. :/För det är ju mysigt att krypa ner i sängen och läsa, problemet är bara att hålla upp ögonlocken... :o
  Marängtårta är ju gott, men vääääldigt sött !
  Tisdagskram från Kate

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Det är så fräscht & fint med gröna växter, jag har också en tendens
  att ta dö på vissa men det är för att jag glömmer att vattna hihi.
  Att läas en stund på kvällen är mysigt tycker jag också :O)
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ha ett olivträd som klarar sig från år till år. Jag hade det förut, men det dog för två år sedan. Ditt ser jättefint ut.
  Jag har tre julstjärnor som är precis lika fina som när jag köpte dem innan jul, men de känns ju lite "fel" nu, så de åker nog i soporna snart.
  Hoppas din huvudvärk släpper.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Finns så många fina grönväxter, men själv har jag inte så mycket grönt kvar sedan vi flyttade till lägenhet. Vi fick inte plats med alla trän vi hade i huset.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 5. Hallå där!
  Ja det är verkligen underbart med gröna växter..
  Olivträden har ju egentligen sin viloperiod just nu och ska ju helst övervintrats ljust och i ca 6-8 grader....men det går att klara dem inne om man vattnar oftare...(du gör ju det..;) Men jag tror det är därför de tappar bladen... för att de har en viloperiod...;)
  Kraaam Katarina

  SvaraRadera
 6. "Men så fort det är nåt som blommar så tar jag död på de direkt..." kan ha varit den roligaste texten jag läst på länge! Det är så likt mig. Alla mina blommor dör :-p

  SvaraRadera
 7. Ljuset stannar längre och längre men när det väl försvinner går det fort! Då är det bra med lampa med sig.

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 8. Ajdå, jobbigt med huvudvärk! :(
  Jag gillar också gröna växter, men vissa klarar jag inte att hålla vid liv. En av mina Monstera står i uterummet och trivs jättebra, har lyckats hålla den vid liv i ett par år nu! Köpte två nya för några veckor sedan, får se om de trivs lika bra i vardagsrummet.
  Krya på huvudvärken! Och vad modig du är som går ute i mörkret!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 9. Ha ha, som om du skrev till mej om olivträdet. Om man jämför våra olivträd så står det nog helt klart att du ändå har gröna fingrar, Sus!
  S

  SvaraRadera
 10. Dina växter ser ut att må toppen. Läskigt att gå helt i mörker. Hoppas din huvudvärk har släppt. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Dina gröna växter ser så fina ut. Tycker också det är roligare med bladväxter. Om jag får tipsa om olivträdet så tror jag det har det lite tufft, för varmt och för mörkt. Medelhavsväxterna vill ha det ljust på vintern och lite svalare 10-15°. En växtbelysning skulle den må ännu bättre av. Fast jag är imponerad av att du klarar den över huvud taget i inomhusklimat över vintern.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 12. Och nu har det hunnit bli onsdag....och jag ska snart till frissan, är lite nervös för
  jag ska gå till en helt ny frissa...hoppas hon klipper bra ;)
  Ja det är fint med gröna växter...och de flesta är ju lättsamma att sköta ;)
  Olivträd vågar jag mej inte på längre men de är fina !
  Kram bia

  SvaraRadera