söndag 12 februari 2017

Grönt och skönt i stugan


Jag gillar ju gröna växter. Men inte så lätt att ha några i stugan. 
Har tidigare haft Murgröna och några stycken Plättar i luften, de funkade bra eftersom jag satte de i vatten när vi åkte hem och då klarade de sig. När sonen flyttade ner så överlämnade jag ansvaret för blommorna i stugan till honom. Lovade såklart att påminna honom.
Men jag glömde. Och han glömde.
Jag kom på det innan förra helgen men då var det för sent...
Så nu när vi kom ner till stugan så var det dags att byta ut de.
Köpte Murgröna, som brukar vara ett säkert kort för mig, och Fredskalla som jag har köpt till de andra sönerna och de har överlevt hos de så de är tåliga, haha. Nu är vi hemkomna igen efter en skön helg där i stugan. Hos minstingen och hans kompis (som också bor där).
Helgen har som alltid gått väldigt fort. Vi åkte inte så tidigt i fredags så det var sen kväll när vi handlat, promenerat och fixat mat.
Vi har haft vackert väder där, som ni kanske sett på Instagram @hemmapasjuan, och det har blivit flera promenader längs havet.
Igår blev det en del fix i stugan. Vi hjälper gärna killarna med lite hemmasysslor eftersom de har fullt upp med sitt skolarbete. Vi passade också på att storhandla så kyl och frys är fyllda, inte så lätt att handla så mycket utan bil...
Men de klarar sig bra där i stugan och de är så duktiga med sitt skolarbete.


Tanken var att vi skulle få lite gjort i källaren här hemma också när vi kom hem men nu känns det som att det får vänta ett tag till.
Hoppas ni har haft en fin avslutning på veckan!?
K R A M
8 kommentarer:

 1. Vilka härliga fönster och vilket ljusinsläpp.. Härligt!!! Ja, dessa blommor... Ibland har jag gröna fingrar och ibland totalt bruna... ;/
  Önskar Dig en skön söndagskväll, kram Kate

  SvaraRadera
 2. Vilken fin utsikt, ser så mysigt ut i er stuga. Det är lite knepigt med gröna växter när man inte är på plats, men kanske kan Hoya vara ett tips. Vi har haft en jättemysig dag med träning och restaurangbesök.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Promenader vid havet låter så härligt. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Alltså vilket härligt liv ni har. Tänk att få vara vid havet var och varannan helg. Kom på att jag glömt ringa dig. Kanske kan göra det i veckan? Jag har bytt bloggadress så skulle du vilja får du gärna byta min adress på din blogg.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Underbar helg låter det som i mina öron. Ha en bra ny vecka.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 6. Fina bilder från stugan !....garderobsblomman kan också vara en bra blomma att ha i stugor...behöver sällan vattnas liksom kaktusar förstås !!!....lite tips kanske ?
  Sol och blåst hos oss och 8 plusgrader så idag har det varit rena rama våren !!....gud så det har tinat. Vi var till torpet igår och där var det så fin nysnö, men nu lär det vara blask där ;(. Vädret är alltför konstigt nu...
  Kram

  SvaraRadera
 7. Härlig utsikt från ert köksbord där på landet!
  Susanne

  SvaraRadera