tisdag 21 mars 2017

Ensam igen

Efter drygt två veckor med hundkompis här hemma så är nu Svea ensam vovve här igen. Loka blev hämtad av matte och husse idag. Och fast jag är säker på att hon trivts bra här så blev hon väääldigt glad när de kom och hämtade henne.
Svea tycker nog att det blir tråkigt att vara själv på dagarna igen när vi inte är hemma men vår gamla fyrbenta dam tycker nog också att det är rätt skönt att få tillbaka sin plats i vår säng...
Vi, eller rättare sagt jag, har haft mycket funderingar på om vi ska skaffa en hund till. Jag vill gärna emellanåt men praktiskt är det svårt nu när vi inte har några barn hemma. Vi får hjälp av mellansonen och mina föräldrar om det behövs men det var smidigare när vi var fem i det här hushållet...
Så än så länge avvaktar vi, vi är glada så länge vi har Svea här och så träffar vi ju Loka emellanåt.

Var på stan och gjorde ärenden efter jobbet och så hann vi med en skogsrunda innan mörkret men nu får det bli lugn resten av kvällen, har haft huvudvärk sen i eftermiddags så det blir en värktablett sen kryper jag ner under täcket redan.

Ha en skön tisdagskväll!
K R A M

8 kommentarer:

 1. Hmm det är säkert som du säger att hunden tycker det är dubbelt. Super roligt att ha kompis om dagarna men ändå skönt att få vara ensam.

  Så fina bilder på voffsingarna.

  Ha det gott.
  /Kamilla

  SvaraRadera
 2. Åhhh, vilken fin rottis... :) Ja, visst krävs det mycket om man ska skaffa en ny hund... Vi överväger att ev köpa en 5-6 månaders valp (schäfer, förstås) då vi har svårt att skaffa en liten 8 veckors valp, tidsmässigt. Dessutom jobbigt med en busig virvelvind tillsammans med mina dagbarn...
  Hoppas du är fri fån huvudvärken nu...
  Kram från Kate

  SvaraRadera
 3. Jo, nog är det ett pass att ha hund. Jag har tur som jobbar nära, att minstingen har lite oregelbundna skoltider, att jag är ledig fredagar, att mannen ganska lätt kan åka hem eller ha honom med "i värsta fall" på jobbet.
  Förstår att hon har kluvna känslor till att bli av med sällskapet ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ett stort pass att ha hund. Vi beslutade oss för att inte skaffa någon ny när vår prinsessa togs bort. Precis som du skriver, att det är enklare när barnen bodde hemma.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 5. Tänker lite lika. Våra barn är inte heller hemma och kan hjälpa till längre. Så vår vovve är mycket mer själv nu än innan. Känns inte så snällt. Men vad gör man. Härliga bilder. Gillar den sista. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Så fina vovvisar.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 7. Våra hundar hade stor glädje av varandra när vi var iväg, de var båda mycket lugnare och mer harmoniska. Sen vi fick lov att ta bort den ena (cancer) är den som är kvar mycket mer rastlös och har fått svårt att vara hemma ensam. Hade det passat vårat liv hade vi skaffat en ny hund, en lite äldre omplacering, för vår killes skull men det är inte rätt läge för tillfället.

  Vilka vackra bilder!

  SvaraRadera
 8. Så fina vovsingar ;).....vi ska inte skaffa mer djur...har haft fyra katter och har nu två st. kvar, men nej, inga fler djur för oss. Vi kommer att resa mycket framöver och det är alltid besvärligt att andra ska ta hand om dom. Vi har förstås dottern, men man vet aldrig om hon flyttar från stan framöver....och snälla släktingar har vi men ändå ;))...........huvudvärk här idag också...brukar sällan ha det, men ibland så.
  Kram bia

  SvaraRadera