måndag 6 mars 2017

När det inte är på riktigtVi har ju en del gröna växter där nere i stugan, de var väldigt törstiga när jag kom ner till stugan i fredags. Sonen har sagt att han inte kommer komma ihåg att vattna och jag har lovat att påminna honom men även jag glömmer det...
Så mot min vilja har jag köpt en blomma som ser riktig ut men som inte är det, en plastbomma. Jag tycker verkligen inte om de men de är praktiska när man som jag vill ha grönt men inte är där och kan sköta de.
Denna plastväxt fick flytta ut till gäststugan.


Kruka - Granit
Växt  - Ikea


Köpte en växt till i lördags som jag trodde var plastväxt för den den stod bland de men den var visst en vanlig växt... Den får nog flytta hem hit till huset istället.Här har vi fått massor med snö och det var ju inte riktigt det jag hoppades på... Hade räckt med lite minusgrader och frost. Det var en långsam morgonpromenad, var ju inte plogat. Har kommit mer nu på förmiddagen så jag skottade på lunchen medan vovvarna fick busa i snön. Hoppas det inte kommer mer nu!

Ha det gott!
K R A M
9 kommentarer:

 1. Den ser iaf väldigt autentisk ut:)
  Ett annat alternativ är växtter som tål att torka ut lite mer, som garderobsblomma eller monstera :)
  Här bara vräker snön ner.... vill väl inte ha det nu heller..buhu!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Tycker att dagens konstgjorda växter ser helt okej ut. Man kan knappt se att det är fejk.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Måste ju ändå säga att den ser väldigt naturvänlig ut. Du skulle sett min plastgran jag köpte till min andra lägenhet som 18-åring (flyttade hemifrån vid 17 års ålder). Den såg långt ifrån naturvänlig ut. Det var som man skrattade när man såg den.

  SvaraRadera
 4. ja, men jösses va mycket snö det verkar ha kommit på sina håll idag.
  Här har vi peppar-peppar klarat oss undan,
  och det har nästan känts som vår idag med strålande sol ( om än med riktigt kalla vindar ).

  Jag tycker det finns riktigt fina konstgjorda växter nu för tiden även om jag egentligen - precis som du - föredrar äkta vara. Jag tycker själv att jag har ganska gröna fingrar, men det räcker visst inte alltid så jag råkat glömma att ge min älskade rumsgran vatten... Och yes - just nu önskar jag nästan att den hade varit konstgjord så att den hade "överlevt" det misstaget... ;)

  Kram

  SvaraRadera
 5. De här plastisarna är ju fina nuförtiden. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. ja trots allt roligare med riktiga växter men de andra är idag så vackra o ser riktiga ut så gör ju inget . De trivs nog bäst i stugan oxå då =)

  SvaraRadera
 7. Klart det är svårt att hålla växter när man inte är där hela tiden. Växten ser ändå väldigt levande ut. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Nä, plastblommor är inte min grej men precis som du skriver är det praktiskt.

  Vintern verkar inte riktigt klar här. Snön yr utanför fönstret. Hade varit mysigt med vår men den kommer väl snart ändå.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 9. Nä plastväxter slår ju inte riktiga växter, men kan vara praktiska ibland. Har en del fejkväxter på landet också. Men när vi flyttar ut tar jag med mej många av mina växer hemifrån...de som behöver mest vatten. Då blir det fint på torpet och jag behöver inte fara hem till stan lika ofta bara för att vattna ;)). För dottern glömmer att vattna...
  Kram bia

  SvaraRadera