måndag 23 januari 2017

FönsterfunderingarHär är vår stuga från framsidan. 
Gaveln är mot vägen och baksidan kommer bli mot den nya vägen så det blir lite si och så med vad som är fram- och baksida.
Som stugan ser ut nu så är de en salig blandning av olika sorters fönster och även olika storlekar.
Vi vill att alla fönster ska vara enhetliga även att det blir olika storlekar. Och nu är vi inne på att det ska vara spröjs på de, jag tycker det är så fint.

Liknande fönster som på detta hus som jag hittade hos Smålandsvillan,


men det blir nog såna här. Fast med spröjs.Inga fönster är beställda än men det är lång leveranstid så vi måste snart bestämma oss...
Har ni några bra tips på fönster?


Ny vecka är igång och nu blir det en hel vecka. Första hela veckan för mig detta året faktiskt. Det händer en del roliga saker denna veckan. Imorgon är jag bortrest med jobbet och både onsdag och fredag kväll ska jag på mysiga tjejträffar, så veckan kommer nog att försvinna snabbt.


Hoppas ni haft en bra start på veckan!
K R A M
5 kommentarer:

 1. Jag har ju sagt mitt i fönstertycket. Finns ett problem bara, att det inte blir elitfönster;). Ses på onsdag:)!

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 2. Absolut, tycker jag ni ska ha spröjsade fönster! Skulle passa så bra på ert hus! Jag tycker att det är perfekt med H-hängda fönster, som man vickar ut och in på när man putsar. Så enkelt att komma åt och slippa "hänga ut" som du får göra på ett tvåluftsfönster. Satsa absolut på en fast mittspröjs om ni väljer H-hängda. De sitter bättre och håller formen bättre än de där det är ett spröjs över hela, med en mitt och pinnar utåt. Jag är inte världens bästa på att förklara, så jag vet inte om du förstod något ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. Spröjsade fönster är fint.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Klart du ska ha spröjs på fönstren, är ju grymt snyggt =) Vi har köpt alla våra fönster hos Skånskabyggvaror (https://www.skanskabyggvaror.se/) och vi är grymt nöjda. Vår stora altandörr, som består av en stor ruta med massa spröjs köpte vi dock hos Sparfönster (https://www.sparfonster.se/), till riktigt bra pris. Stor kram Mia

  SvaraRadera