Eftersom det ofta (typ alltid) blir tight om tid när jag ska ha tjejträff så bestämde jag mig för en frusen efterrätt. Daim cheesecake.
Gjorde den i måndagskväll så det var bara att plocka fram den igår när det var dags för dessert.
RECEPT:
Botten:
250 g digestivekex
100 gr smör
Fyllning:
2 pkt Daim dubbel
5 dl Vispgrädde
2 ägg, delas i vitor och gulor
1 dl strösocker
300 gr färskost, ex Philadelphia
Garnering:
1 pkt Daim dubbel
Smula sönder Digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
Hacka Daimen.
Vispa grädden, inte för hårt.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffigt.
Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
Garnera med grovhackade Daimbitar.
Hemma på lunchen en sväng sen kommer jag inte hem förrän sent. Ikväll ska jag med några kollegor på en föreläsning, ska bli intressant. Innan föreläsningen ska vi ut och äta nåt gott också.
Ha en fortsatt bra torsdag!
K R A M
Ha en fortsatt bra torsdag!
K R A M
Den brukar jag också bjuda på fast jag kör glutenfria digestivekex. Den är supergod och jättesmidig att göra i förväg. kram Eva
SvaraRaderaGott! jag gör en liknande variant men med karamelliserad mjölk på toppen.
SvaraRaderaHa en fin kväll. Hoppas det är en bra föreläsning.
Kram Maria
Mums så gott och ha en trevlig kväll.
SvaraRaderaKram Mamma C
Å ja sååå himla gott:) Funkar verkligen alltid :)
SvaraRaderaVad är de för föreläsning? Alltid spännande att gå och lyssna på något.
Ta hand om dig!
Kram Anna
Åhh det där måste jag testa i helgen! Tusen tack för receptet :) Ja vad vore livet utan lite gott...inte mycket!
SvaraRaderaHa en skön fredag, njut av helgen.
Kram Titti