lördag 5 november 2011

Alla Helgons Dag!

Idag hade jag en riktig slapparmorgon!! 
Jag klär alltid på mig och går ut med hundarna direkt när jag har vaknat. På vardagarna måste jag och på helgerna tycker jag att det är lika bra att ha rundan gjord innan frukost.
Men idag åt jag frukost innan för jag tänkte åka direkt till gymet efter promenaden...
Skönt i alla fall att hasa runt i tofflor o pyjamas, krypa ner i soffan med täcket och äta frukost med tända ljus helt ensam (de andra var inte vakna förstås... :))
Och så här höstfint var det utanför....

Tur att de flesta löven är hos grannen....

Det är inte hundarna som tvingar upp mig tidigt för de är som tonåringar, såå morgontrötta....Efter lång härlig frukost och ett blogginlägg :) packade jag min väska och bytte till träningskläder och då slog det mig att det är en röd dag idag!!
Kollade och Friskis hade givetvis oxå stängt denna dag.
Nåja då får det bli två långpromenader idag istället :).
Så nu bär det av mot skogen...När jag man går mot skogen från vårt hus så passerar man en del hus och emellan dem ligger en allmänning där det är ganska vildvuxet. Chippen skuttade in där och kissade idag. Då öppnar damen, som bor i huset i jämte, sin dörr och blänger på mig och säger
"det är otrevligt att du låter din hund kissa där och det luktar inne hos oss!!"
Hmm okej.... jag var såå nära att fråga om damen ägde också denna allmänning men trevlig som man är ;) så bet jag mig i tungan och sa bara ok visst och så gick jag...
Det är höst ingen sitter ute nu, detta var några meter ifrån deras tomtgräns jag stod 1 meter ifrån min hund och kände ingen doft alls!
Självklart får de vänta med att göra sina behov tills vi kommer bort till skogen, har bara inte tänkt på det eftersom detta inte är någons tomt!
Jag är noga med att min hanhund inte kissar på någons trädgård (han kan kissa på första bästa brevlådestolpe om han får... :) eftersom jag själv inte tycker om när hundar går förbi och lyfter sitt ben precis utanför trädgården.
Men förmodligen stod väl damen i köksfönstret och hade tråkigt när hon såg oss.
Undrar vad hon säger till alla kvarterets katter (och ägare...).


4 kommentarer:

 1. Javisst serru, idag är det en röd dag Susanne :). Hihi vilka morgontrötta hundar.

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 2. Åh den damen hade nog för lite att bry sig om. Funderar också på vad hon tycker om alla lösa katter......

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 3. tror jag har haft en dust med denna kvinnan. Vår hund hade blivit opererad och hade strut, han orkade inte gå någon längre runda och fick av naturliga själ inte det heller, så han va tvungen att göra sina behöv i denna lilla dunge. Då öppnar tanten dörren och skriker att man inte får rasta sina hundar där, jag sa några väl valda ord till henne om att det inte va hennes tomt och att jag minsann tog upp det jag kunde ta upp, då slog hon igen dörren med rejäl kraft. Hon har nog inget eget liv! / Granne på violgränd

  SvaraRadera
 4. Åhh, bra att veta att fler har drabbats av denna "muntergök"!!
  Jag går långt ifrån deras tomt nu....

  SvaraRadera